El lleidatà Saúl Craviotto fa història als Jocs Olímpics de Tòquio

Es converteix amb l'esportista espanyol amb més medalles olímpiques empatat amb David Cal

El lleidatà Saúl Craviotto ha fet història aquest dissabte als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El piragüista català ha aconseguit la medalla de plata en la categoria K4 500, la seva cinquena en unes olimpíades, el que el converteix en l’esportista espanyol amb més medalles a la història dels Jocs Olímpics, igualat amb el també piragüista David Cal.

L’embarcació de Saúl CraviottoMarcus WalzCarlos Arévalo i Rodrigo Germade es presentava a la gran final en el qual havia de ser un cara a cara amb l’embarcació alemanya per la medalla d’or. Els espanyols han començat molt ràpid i a la meitat de la cursa anaven en primera posició, però els germànics han remuntat i els han avançat en els últims metres, fent que els espanyols s’haguessin de conformar amb una plata agredolça.

La medalla de plata als K4 500 aconseguida a Tòquio, on arribava com abanderat de la delegació espanyola, se suma a les quatre que Saúl Craviotto ja havia aconseguit anteriorment. Als Jocs Olímpics de Pequín 2008 es va endur la medalla d’or al K2 500, a Londres 2012 es va penjar la plata al K1 200 i a Río 2016 va aconseguir l’or al K2 200 i el bronze al K1 200.

En total dos ors, dues plates i un bronze que es podrien ampliar encara més, ja que Craviotto ha deixat clar després de guanyar l’última medalla que el seu objectiu és anar als Jocs Olímpics de París 2024, on arribarà amb 39 anys. Si a la capital francesa guanyés una altra medalla, desempataria amb David Cal i es convertiria en solitari en l’esportista espanyol més guardonat de la història dels Jocs Olímpics.