El jutge deixa en llibertat l’home acusat de maltractar el seu nadó fa un any a Lleida

Està en presó provisional des de mitjans d'agost de 2019 però el jutge considera que no hi ha risc de fugida

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla general de la façana dels jutjats de Lleida. CEDIDA

El jutjat d’instrucció número 1 de Lleida ha acordat deixar en llibertat el pare del nadó, de només 12 dies, maltractat a Lleida, segons ha avançat aquest diumenge el diari Segre i ha pogut confirmar l’ACN. L’home es troba en presó provisional des de mitjans d’agost de 2019 per aquests fets però el jutge ha decidit atendre la petició de la defensa de deixar-lo en llibertat fins que se celebri el judici en considerar que no hi ha risc de fugida.

L’home ja va ser condemnat a nou mesos de presó per maltractament familiar a la dona per uns fets del 3 de juliol de 2018. Tot i que la dona es va negar a declarar al judici, el jutge va considerar provat que l’acusat va colpejar i intentar ofegar la seva parella.

L’home es troba a la presó de manera provisional pel presumpte maltractament al seu nadó, uns fets pels quals encara no ha estat jutjat i que van ser posteriors al suposat maltractament a la parella.

El nadó va ingressar en estat molt greu a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona el 13 d’agost d’aquest 2019, amb només 12 dies, amb lesions cerebrals, hemorràgies múltiples, hematomes i fractura de clavícula, amb un primer diagnòstic de traumatisme no accidental.

Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l’alta el 25 d’octubre tot i que pateix seqüeles molt greus. Tot i que el pare va negar ser l’autor de les lesions del petit, el jutge va considerar que hi havia prou indicis per considerar-lo el responsable i en va ordenar la presó preventiva per a aquests fets. La mare va quedar en llibertat després de declarar. A tots dos se’ls va retirar la custòdia del nadó, que es troba sota tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.