El Govern decreta el confinament total de Lleida i set municipis més del Segrià

Entrarà en vigor aquesta mateixa mitjanit

Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida aquest dissabte després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià. ACN

El Govern de la Generalitat ha decretat el confinament total de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i als nuclis de Sucs i Raimat a partir d’aquesta propera mitjanit. La resolució diu que “queda prohibida tota sortida i entrada” a aquests municipis, excepte si els desplaçaments són per motius laborals o serveis essencials.

El confinament total del Segrià serà similar al que es va establir durant els mesos de l’Estat d’Alarma. La població no podrà sortir del seu domicili i la circulació als carrers només podrà ser per anar als llocs de treballs, assistir a serveis sanitaris, tenir cura de persones grans, anar a fer la compra o al banc, per activitats judicials o per causa de força major.

Es podrà fer esports amb el nucli familiar i atendre els horts. Els contactes s’han de limitar al grup de convivència habitual. Es prohibiran les trobades familiars i reunions de més de 10 persones, inclosos casaments i serveis funeraris, i es prohibirà en consum de begudes en establiments oberts al públic que concentrin més de 10 persones.

Les empreses no podran oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret de què sigui un servei essencial, emergència o una situació crítica. La prestació s’ha de fer sense contacte físic amb el client. L’activitat comercial s’ha de fer, sempre que sigui possible, mitjançant comandes telefòniques o en línia i el lliurament mitjançant recollida a la porta o al cotxe.

S’ha d’evitar el transport públic i se suspèn l’obertura als públics de locals i equipaments culturals com ara biblioteques, museus, arxius, i dels establiments i locals on es desenvolupin espectacles públics com teatres, cinemes, i esdeveniments esportius. També es tanquen els parcs infantils, les activitats esportives, les sales de festa o discoteques.

Pel que fa a l’hostaleria i la restauració quedarà suspesa i només es podrà prestar el servei a través de l’entrega a domicili. Per últim, els casals d’estiu seguiran en marxa sota els criteris establerts pel Procicat.