El Govern central descarta aplicar l’estat d’alarma a Lleida

El Govern central ha descartat aplicar l’estat d’alarma a Lleida després dels brots de coronavirus que s’han produït aquestes darreres setmanes, i ha assegurat que les comunitats autònomes tenen eines per actuar.

Segons fonts del Govern espanyol, les autonomies compten amb prou mecanismes per actuar contra possibles brots, tot i que l’executiu de Pedro Sánchez avisa que cal complir les resolucions judicials.

Aquest diumenge, el Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida ha rebutjat ratificar el confinament que va anunciar la Generalitat a la ciutat de Lleida i set municipis més del Segrià per frenar l’expansió del coronavirus.

No obstant això, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat aquest dilluns la decisió judicial i ha anunciat un decret per reafirmar les mesures que s’han adoptat a Lleida. La Moncloa descarta aplicar l’estat d’alarma a la zona i insisteix que les comunitats disposen d’instruments per limitar activitats i, en casos ben justificats, decretar confinaments molt específics.