El confinament del Segrià arriba entre rebaixes i poc després d’aixecar persianes

Els comerciants esperen que no s'allargui més de 15 dies perquè pot ser "demolidor pels negocis"

Persones passejant pel carrer Major de Lleida després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià. ACN

La Federació de Comerç de Lleida (Fecom) alertava ahir que molts treballadors que havien estat en un ERTO ja s’havien reincorporat després que es tingués la previsió que la quantitat de feina augmentés amb el desconfinament. De fet, la presidenta de l’entitat, Maria Rosa Eritja, argumentava: “Ara hem de tornar a tancar, la veritat és que això és molt dolent per al comerç”.

En aquest sentit, el confinament ha arribat quan feia poc que s’havien iniciat les rebaixes d’estiu i, a més, també en el cap de setmana en què es podia obrir el diumenge, un diumenge amb poca afluència a l’Eix Comercial. Eritja, comentant l’efecte que va tenir l’anunci del confinament el dissabte destacava que “El matí va ser totalment diferent de la tarda, es van buidar els carrers i per tenir més despeses i no vendre, no cal obrir”.

D’altra banda, també afirma que “no s’allargui més de quinze dies perquè els comerciants disposin de mig estiu per poder treure tots els estocs que acaben de rebre”. A més a més, va recordar que “ja es van perdre els estocs de la temporada d’hivern i primavera i ara no ens podem permetre un tancament així com així, és un cop demolidor per a nosaltres”.