El confinament al Segrià genera malestar i frustració entre la població

Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida aquest dissabte després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià. ACN

El confinament del Segrià ha generat malestar i frustració entre la població de la comarca. Molta gent defensa que el confinament, si les dades ho requereixen, sí que és justificable però “en cap cas de les maneres que s’ha fet”. A més, molta gent també conclou que aquest confinament arriba tard i dubten de la seva utilitat tal com s’ha plantejat.

Altrament, des d’alguns sectors de la població, argumenten que “hi hauria d’haver responsabilitats polítiques en aquestes decisions sobretot per la manera com s’ha dut a terme”. En aquest sentit, s’argumenta que si no hagués sigut Lleida “aquesta decisió potser si s’hagués dut a terme però d’una manera diferent, avisant i suavitzant els passos a seguir fins a arribar al tancament dels accessos als indrets confinats”. Molts, també, han destacat que amb aquestes decisions i formes se senten “ciutadans de segona”.

Aquests arguments i comentaris són presents sobretot a les xarxes socials, com Twitter i Facebook, i en els comentaris d’algunes publicacions.