El Centre Penitenciari Ponent proposa el segon grau per al raper Pablo Hasél

El raper Pablo Hasel parlant a través d'un telèfon en una de les cabines de visita de la presó de Ponent. ALBERT BOTRAN

La Junta de Tractament del Centre Penitenciari Ponent de Lleida ha aprovat una proposta de classificació inicial en segon grau per al raper Pablo Hasél, empresonat des del 16 de febrer arran d’una condemna de l’Audiència Nacional pels delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia de la Generalitat aquest dimecres en un comunicat, aquesta és la primera valoració del cas des de l’ingrés del cantant al sistema penitenciari.

El Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima té un termini màxim de dos mesos “per resoldre a partir de la proposta de la Junta de Tractament, amb el propòsit de garantir la coherència dels criteris tècnics del conjunt dels centres penitenciaris”, assenyala Justícia.

La llei preveu un termini màxim de dos mesos d’observació perquè un equip multidisciplinari del centre penitenciari estudiï cada cas, elabori els seus informes i la junta els valori per acordar una proposta de classificació.

L’advocada de Pablo Hasél, Alejandra Matamoros, ha explicat en declaracions a Europa Press que el raper continua al mòdul d’ingressos de la presó de Lleida i ha assenyalat que la proposta de segon grau no suposa cap canvi en la situació del cantant.