El 85% de comerços del Segrià facturen menys durant el confinament

El 40% del sector comercial es plantejaria tancar el seu negoci si el confinament s'intensifiqués

Lleida. Imatge d'arxiu

El 85% de comerços del Segrià facturen menys amb el confinament perimetral de la comarca a causa del rebrot de coronavirus, informa aquest dissabte PIMEComerç Lleida en un comunicat.

Una enquesta entre els seus associats de Lleida, Alcarràs, Alfarràs, Almacelles i Torrefarrera conclou que el 40% del sector comercial es plantejaria tancar el seu negoci si el confinament s’intensifiqués.

PIMEComerç ha explicat que aquests comerços tenien les seves expectatives de recuperació posades en la campanya de rebaixes, que va començar l’1 de juliol, però amb el nou confinament “les possibilitats de fer una campanya han baixat dràsticament”.

L’agrupació entén que, com la Generalitat té controlades les empreses on s’han confirmat brots de coronavirus, “seria més plausible actuar sobre elles”, realitzant microconfinaments específics i enfortint les mesures de seguretat.

Aquest control específic al qual fa referència PIMEComerç “permetria vetllar per l’economia de la comarca en comptes de danyar-la”, tenint en compte que la comarca va ser de les últimes a iniciar la nova normalitat i que encara no han notat recuperació econòmica, ha dit PIMEComerç.