Dos positius entre les 2.821 PCR del cribratge a empreses agràries de Lleida

El cribratge inicial de la campanya agrària que la Conselleria de Salut va fer entre el 3 i el 21 de maig ha conclòs amb un total de dos PCR positives de les 2.821 que s’han analitzat entre els treballadors de 162 empreses agràries de la comarca del Segrià (Lleida).

Les proves s’han dut a terme mitjançant PCR amb automostra nasal en les mateixes empreses o, en el cas dels agricultors, en equipaments municipals de 10 pobles, ha informat aquest dijous la Conselleria en un comunicat.

Els cribratges els ha organitzat la Unitat de Salut Laboral de l’Agència de Salut Pública de la regió sanitària de Lleida i s’ha comptat amb la col·laboració dels serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses i els mateixos ajuntaments.

Les empreses que ho desitgin podran continuar amb cribratges seriats cada 15 dies durant tota la campanya: les proves es faran de manera autogestionada amb tests ràpids d’antígens que la patronal Pimec facilitarà a les empreses i l’organització agrària JARC als agricultors.

Durant la setmana vinent, Salut farà proves a les plantilles d’una trentena d’empreses que compten amb uns 160 treballadors i han sol·licitat fora de termini adherir-se al cribratge inicial.

Salut ha assenyalat que el fet d’haver-s’hi adherit comporta el seu compromís d’organitzar la plantilla en grups de treball estables de cinc o sis persones que, en cas d’un positiu, permetin identificar de manera àgil tots els treballadors que hagin de fer quarantena.

La Conselleria ha precisat que aquests grups estables també s’hauran de mantenir durant els descansos, a l’hora dels àpats i als vestidors, i també en el transport i l’allotjament, si depenen de l’empresa.