Dos detinguts pels aldarulls proHasel a Lleida segueixen a la presó tot i pagar la fiança

La transferència bancària no es farà efectiva fins dilluns i l'advocat dels joves ho denunciarà al jutjat de guàrdia

Un Mosso d'Esquadra, dret, a l'avinguda Blondel de Lleida, entre dues motos de la Guàrdia Urbana a terra; una cremada i l'altra amb danys. ACN

Els dos detinguts pels aldarulls a Lleida per l’empresonament de Hasel segueixen a la presó, tot i que la Caixa de Solidaritat ha pagat cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros. Les transferències s’han fet aquest divendres però no es faran efectives fins al dilluns 5 d’abril.

Tot i que l’advocat dels detinguts, Josep Maria Pocino, ha presentat aquest divendres al matí els justificants de pagament, l’han informat que no queda registrat fins que la transferència no arriba. Pocino critica que la normativa bancària provoqui que els dos joves hagin d’estar en presó provisional 3 dies més i ha anunciat a l’ACN que dissabte presentarà una denúncia al jutjat de guàrdia, en nom de les dues famílies, per reclamar que els deixin en llibertat.

La jutgessa va ordenar dimecres presó provisional eludible sota fiança de 10.000 euros per als dos detinguts aquest dimarts pels Mossos d’Esquadra com a suposats autors de l’atac a dos agents motoritzats de la Guàrdia Urbana de Lleida el 16 de febrer, durant la primera nit de protestes a la ciutat per l’empresonament del raper Pablo Hasel.

Així mateix, segons la investigació, també haurien participat en els aldarulls de les nits del 17, el 20 i el 27 de febrer. La causa està oberta pels delictes d’atemptat agents de l’autoritat, desordres públics, resistència i desobediència. Els dos joves, de 27 i 28 anys, nacionalitat espanyola i veïns de la capital del Segrià, van declarar aquest dimecres al jutjat de guàrdia de Lleida.

Segons la policia, els detinguts van llençar pedres i llambordes contra línia policial, van crear barricades per dificultar el pas dels vehicles i es van enfrontar amb els agents. En l’atac als dos agents motoritzats de la Urbana, s’acusa un d’ells d’haver llençat objectes contra una de les motos i una furgoneta del cos policial, i a l’altre per llençar un objecte contundent contra un policia que li va impactar al pit causant-li una lesió.