fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Dues clíniques a Lleida faran avortaments quirúrgics i el Pallars, farmacològics

Avatar photo

Així mateix, tant l’hospital de la Cerdanya com el de Vielha ja han iniciat els tràmits per implantar l’avortament farmacològic en els mesos vinents

L’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, ja pot practicar interrupcions voluntàries de l’embaràs per la via farmacològica, convertint-se en el primer centre de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran que ofereix aquest servei. Segons va informar ahir el departament de Salut, que també treballa amb dos clíniques privades de Lleida ciutat perquè les lleidatanes que volen avortar entre la setmana 9 (uns dos mesos) i la 14 de gestació no s’hagin de desplaçar a Barcelona o a Tarragona, professionals de l’Arnau de Vilanova es desplacen des d’aquesta setmana a l’Hospital del Pallars per administrar el tractament abortiu en les primeres setmanes de gestació i també fer un control dels embarassos de risc.

Així mateix, tant l’hospital de la Cerdanya com el de Vielha ja han iniciat els tràmits per implantar l’avortament farmacològic en els mesos vinents. El col·lectiu Feministes del Pallars Jussà va celebrar ahir l’ampliació de la cartera de serveis de ginecologia al centre hospitalari de Tremp, que van definir com “una victòria de la lluita feminista als carrers”.

La portaveu, Mar Bacardit, va explicar que “estem contentes per aquest avenç”, encara que va lamentar que “arriba amb anys de retard” i va reclamar “una reforma que d’una vegada per totes resolgui les carències de la llei d’avortament, com les tres jornades de reflexió obligatòries abans d’interrompre de manera voluntària l’embaràs”. L’organització, que demà protagonitzarà al costat de La Geganta Desperta i Voliaina una acció de protesta a Tremp per reclamar un accés a l’avortament lliure i gratuït, va denunciar que “els diners públics no haurien de destinar-se a clíniques privades”.

En aquesta mateixa línia es van expressar ahir des d’Arran, que en un acte davant de la Fundació Sant Hospital de la Seu va lamentar que aquest centre no “porti el debat sobre la taula” del seu patronat, integrat entre altres pel bisbat d’Urgell. En aquest sentit, van assegurar que “l’objecció de consciència, el paper de l’església i la privatització dels serveis” són les principals traves que limiten l’exercici d’aquest dret.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Hospitalet balla amb Dansa Metropolitana

Notícia següent

La Policia Local de Mataró investiga l’accident mortal d’Álex Casademunt

Notícies relacionades