Diferents AMPA de Lleida i la junta de la FaPac demanen que condicionin els centres davant la calor

S'ha fet una sol·licitud formal a la Paeria i als serveis territorials d'Ensenyament exigint mesures d'urgència efectives o el trasllat a instal·lacions amb millors condicions

Quatre associacions de familiars d’alumnes de Lleida juntament amb la junta territorial de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) han demanat formalment que es condicionin els centres arran de les altes temperatures que es viuen a principis i finals de curs. Aquesta demanda es produeix després que la federació hagi reclamat aquesta setmana que els centres escolars de tot Catalunya, inclosos els barracons, disposin de les mesures necessàries per poder fer classe amb normalitat i acollir les activitats dels casals d’estiu. Les AMPA de les escoles bressol municipals Albarés, Balàfia i Ronda-La Mercè, l’escola Pinyana han registrat una sol·licitud a la Paeria i als serveis territorials d’Ensenyament a Lleida exigint mesures d’urgència efectives o el trasllat a instal·lacions amb millors condicions.
La petició també s’ha fet arribar a les delegacions dels col·legis d’arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació, als sindicats d’ensenyament, a tots els grups municipals de la Paeria i als diputats de la comissió d’Ensenyament del Parlament i als diputats que encapçalen la representació de les seves candidatures a la demarcació.

Les entitats impulsores, que van començar a treballar el text abans d’acabar el curs i recorden que el reial decret que regula les condicions de seguretat en els llocs de treball estableix els 27 ºC com la temperatura màxima permesa en un local.

Els signants remarquen que les escoles bressol acullen nadons, considerats població de risc en el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut per a l’estiu de 2017 de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del Servei Català de la Salut.

La sol·licitud exigeix mesures d’urgència que siguin efectives, a més d’un pla d’emergències que pugui tenir mesures com ara el trasllat en instal·lacions millor condicionades. També es fa una crida a emprendre les obres necessàries per adaptar els centres a les condicions meteorològiques pròpies del lloc on estan ubicats. En aquesta línia, amb previsió que es construiran nous centres en els propers anys, es reclama que tinguin en compte aquests criteris en l’edificació.

El text aposta per solucions relacionades amb l’eficiència energètica i la construcció bioclimàtica, a més de demanar que les zones exteriors comptin amb zones d’ombra i vegetació per afavorir la regulació tèrmica.