Detingut un home a Lleida per maltractar el nadó de quinze mesos de la seva parella

La DGAIA assumeix la tutela de l'infant després que s'activés el protocol per maltractament infantil

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Lleida de 38 anys per presumptes maltractaments al nadó de quinze mesos de la seva parella. Cap a 5 hores de la matinada de dimarts, la policia va acudir a un pis del Centre Històric de la capital del Segrià després de rebre un avís per uns aldarulls. La parella que hi viu va negar haver-se discutit però els agents van observar al domicili un nadó que presentava lesions evidents. El petit, juntament amb la mare, va ser traslladat pel SEM a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El personal sanitari va constatar que l’infant tenia diferents cops al cos i va activar el protocol per maltractament infantil. Posteriorment, el nadó va ser derivat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Al migdia de dimarts, la policia va arrestar al domicili la parella de la mare com a presumpte autor d’un delicte de maltractament en l’àmbit de la llar i lesions. El detingut, que té antecedents passarà aquest divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha assumit la tutela del nadó, després que s’activés el protocol per maltractament infantil.