Desenes d’infants aprenen a fer tortells de Reis al parc Cucalòcum de Lleida

Els forners lleidatans preveuen vendre'n unes 220.000 unitats aquesta campanya

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Nens mentre farceixen de nata els tortells de Reis al parc Cucalòcum de Lleida. ACN

Desenes d’infants han participat en el taller d’elaboració de tortells de Reis que un any més el Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha ofert en el marc de la 30a edició del parc de la infància i la joventut de Lleida, Cucalòcum, que acaba aquest dimarts. Els nens han gaudit farcint de nata petits tortells que els han facilitat els forners i després se’ls han pogut endur a casa per menjar-se’ls. El Gremi preveu que aquesta campanya es mantinguin les xifres de l’any passat i es venguin a la demarcació a l’entorn d’uns 220.000 tortells de Reis artesans elaborats per forns i pastisseries. Els més sol·licitats a les comarques lleidatanes continuaran sent els farcits de nata, que representen un 70% de les vendes.

El taller l’han impartit diversos forners de la demarcació, que han donat consells als nens participants a l’hora de farcir amb nata els tortells que després s’han pogut endur emportar a casa. La presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, ha explicat que han donat a conèixer als infants com s’elabora la massa “perquè sàpiguen que es totalment artesana”. Els tortells, però, no contenien ni la fava i ni el rei per evitar que els més menuts poguessin empassar-se’ls. Tenint en compte la pandèmia, enguany el taller l’han dividit en quatre sessions diferents amb la participació d’un màxim de trenta nens en cadascuna.

Els forners lleidatans esperen vendre aquesta campanya uns 220.000 tortells de Reis

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida també ha aprofitat l’activitat per presentar la campanya del tortell de Reis 2022, en què espera que es comercialitzin a la demarcació unes 220.000 unitats d’aquest dolç típic d’aquestes dates. Els tortells artesans que més es vendran a les comarques lleidatanes continuaran sent els de nata, que suposaran entorn d’un 70% del total. La resta seran de trufa o crema o una combinació amb diferents farcits en un mateix tortell. Pilar Marqués ha tornat a fer una crida als consumidors perquè apostin pels tortells que elaboren forns i pastisseries i n’ha destacat la seva qualitat.