Denuncien una pujada del 66% al pàrquing de l’Arnau

La junta de personal de l’hospital Arnau de Vilanova denuncia que l’abonament mensual de 8 hores diàries per estacionar el seu vehicle al pàrquing ha pujat de 27 a 45 euros (un 66% més) i que afecta uns 250 empleats que no tenen un torn fix, com auxiliars d’infermeria, zeladors, llevadores i metges que fan guàrdies. En el cas d’uns 1.700 treballadors que tenen un torn fix, l’augment ha estat de 20,5 a 23,5 euros al mes.

Després de setmanes de negociacions entre el CatSalut i la concessionària de l’aparcament, Continental Parking, “considerem la necessitat urgent de posar sobre la taula un pla de mobilitat urbana sostenible que faciliti zones d’aparcament a prop dels hospitals i una millora considerable de la xarxa en el transport públic”, assenyalen els representants dels empleats, que afirmen que “la Unió Europea concedeix fons sobre aquests àmbits”.

També assenyalen que d’aquesta decisió sobre els abonaments “no n’ha format part cap sindicat i volem solucions que no afectin els treballadors ni els usuaris”.

Així, insten que en altres negociacions “s’arribin a acords sense cap tipus d’imposició per part de Continental Parking” i denuncien que el “CatSalut i la Paeria han demostrat no tenir ni empatia ni respecte cap als empleats i els usuaris”.