Denuncien una empresa del sector fructícola per no oferir mascaretes ni gel als temporers

No s'ha donat el nom de l'empresa i s'ha demanat que no es publiqui per por a que els treballadors siguin acomiadats

Imatge d'arxiu temporers a la província de Lleida. ACN.

Una empresa de La Portella (Lleida) ha estat denunciada, segons apunta elDiario.es, per no oferir ni mascaretes, ni gel i tampoc aigua a les persones temporeres que hi treballen. Aquesta denúncia es va presentar el passat 16 de juny a Inspecció de Treball i es denuncia que no s’ofereixen les mesures de protecció per a la prevenció de la COVID-19.

Entre les mesures que no es respecten s’apunta al fet que no s’ofereix ni mascaretes, ni gel, ni aigua, a més, tampoc es garanteix la distància de seguretat entre els diferents treballadors ni tampoc s’higienitzen els estris de treball un cop acabada la jornada o en els canvis de personal.

La plataforma Fruita amb Justícia Social ja ha assenyalat en diverses vegades les situacions que viuen les persones temporeres durant aquesta crisi provocada pel coronavirus, que ja ho era altres anys però aquest any s’ha aguditzat.

Alba Vergés, consellera de Salut, ja va argumentar l’altre dia que “és complicat controlar els brots de Lleida”, sobretot del sector fructícola, per la “problemàtica social” que envolta aquest sector. Altrament, cal recordar que dels brots que hi ha a Lleida, tres corresponen a aquest sector, mentre a la demarcació de Lleida continuen augmentant diàriament els casos de coronavirus.