Demanen tres anys de presó al pare d’un nadó maltractat a Lleida l’estiu de 2019

La Fiscalia demana una pena de tres anys de presó per a un veí de Lleida acusat de maltractar el seu nadó, de només deu dies l’11 d’agost de 2019. L’home està acusat d’un delicte de lesions per imprudència greu. Segons expliquen des del Ministeri Públic, després de sentir plorar el bebè de forma reiterada, l’acusat el va treure del bressol “de forma absolutament descuidada” i li va caure quan el portava en braços. El cop a terra li va causar lesions greus i té seqüeles neurològiques greus. Per tot plegat, també es demana una indemnització de 500.000 euros per fer front a les futures despeses que hi puguin haver. En canvi, la Fiscalia no ha presentat acusació contra la mare. El judici es podria fer al maig o juny.
Després dels fets, la parella va portar el petit a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i, davant la gravetat de les ferides que presentava, el nadó va ser traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Des del centre sanitari es va activar el protocol de maltractaments infantils i l’Equip de Valoració de Maltractament Infantil va demanar la retirada de la tutela del menor als pares, la qual va ser assumida per la DGAIA.

Després de més de dos mesos ingressat, el nen va rebre l’alta el 25 d’octubre tot i que pateix seqüeles molt greus. Tot i que el pare va negar ser l’autor de les lesions del petit, el jutge va considerar que hi havia prou indicis per considerar-lo el responsable i en va ordenar la presó preventiva per a aquests fets. La mare va quedar en llibertat després de declarar.

L’acusat es troba en presó provisional des de mitjans d’agost de 2019 per aquests fets però la seva defensa ha tornat a demanar la seva llibertat a l’Audiència de Lleida. Aquest cop, segons fonts del ministeri públic, la Fiscalia no s’hi oposarà.

L’home va ser condemnat a nou mesos de presó per maltractament familiar a la dona per uns fets del 3 de juliol de 2018. La dona es va negar a declarar al judici però el jutge va considerar provat que l’acusat la va colpejar i intentar ofegar. L’home va recòrrer i l’Audiència de Lleida el va absoldre.