Demanen 9 anys de presó per violar a la seva exparella

A més, demanen nou anys més de llibertat vigilada una vegada compleixi la pena de presó i que no pugui atansar-se a menys de dos-cents metres a la víctima.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Fiscalia demana nou anys de presó per un veí de Lleida acusat de violar a la seva exparella el juliol del 2018. El judici es portarà a terme el pròxim 27 de gener a l’Audiència Provincial de Lleida.

L’acusat i la víctima van mantenir una relació sentimental durant quatre mesos que va acabar el juliol del 2017. Un any més tard l’exparella va quedar, després de mesos sense tenir cap contacte, i es van trobar al portal de casa de la víctima.

Una vegada al lloc, segons la Fiscalia, l’acusat va insistir per pujar fins a la part alta de l’edifici, on hi havia un replà. La víctima va declarar que finalment va accedir a acompanyar-lo “davant de les reiterades peticions de l’acusat”. Quan ja eren a dalt, el jove va agafar “fortament dels braços” la víctima i la va col·locar sobre la barana i, malgrat les negatives de la dona a mantenir relacions sexuals amb ell, li va abaixar els pantalons i la va penetrar. La Fiscalia afirma que l’acusat “va desatendre les negatives de la víctima” a mantenir relacions sexuals amb ell. Per aquests fets, La Fiscalia considera que és autor d’un delicte contra la llibertat sexual, concretament d’agressió sexual, així com d’un delicte de lesions.

L’informe del metge forense constata que la dona va patir lesions per aquesta agressió mentre que segons l’informe emès pel Servei de Suport a l’Execució Penal la dona no presenta afectacions psicològiques ni seqüeles per aquests fets.

La Fiscalia sol·licita, a més dels 9 anys de presó, nou anys més de llibertat vigilada una vegada compleixi la pena de presó i que no pugui atansar-se a menys de dos-cents metres ni comunicar-se amb la víctima durant quinze anys. També sol·licita una indemnització de 3.000 euros a la víctima per les lesions causades.