Nou anys després del tancament dels cines Lauren de Lleida, l’Illa de l’Oci de Cappont tornarà a obrir les portes del cinema a la ciutat gràcies a la cadena gironina Ocine, la tercera empresa d’exhibició cinematogràfica més important de l’Estat. Tal com vam informar ara fa un mes, diversos operaris van començar les obres i neteja dels antics cines Lauren, unes obres que avancen ràpidament i que tenen la intenció de donar per finalitzades a finals de desembre, tal com informa el cartell informatiu d’obres autoritzades situat a la porta dels nous cinemes Ocine.
Es tracta del primer cine ‘Premiu’ de Catalunya, amb 10 sales equipades amb projectors làser, tecnologia de darrera generació i butaques inclinables, segons van indicar des de l’empresa. També disposarà d’una sala adreçada als infants. La presentació del projecte OCINE va tenir lloc ahir al Saló del Retaule de la Paeria de Lleida amb la presència del president d’Ocine, Jordi Agustí; el CEO de l’empresa, Gabriel Téllez; el president de la comunitat de propietaris dels locals de l’Illa de l’Oci, Jordi Pigem; el paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde Begoña Iglesias i de la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch.
En representació d’Ocine, Jordi Agustí va destacar que la inauguració del complex cinematogràfic és positiva perquè el cinema “és cultura, fa ciutat i dona vida”. Actualment, Ocine té 28 cinemes, amb 245 pantalles, i es troben a 12 comunitats autònomes. La seva arribada a Lleida es fa amb la voluntat d’oferir una experiència única, amb entreteniment, comoditat i tecnologia d’avantguarda.
El CEO de l’empresa, Gabriel Téllez, va detallar les característiques del nou cinema i va indicar que és una satisfacció oferir una nova possibilitat d’anar al cinema a la ciutat, amb una oferta de “màxima qualitat”. De fet, va dir que s’hi ubicarà la “millor tecnologia”, fet que farà que Lleida tingui un cine “que pot competir a escala mundial”. Si bé, a Catalunya hi ha diverses sales Premium, el de Lleida serà el primer cinema amb totes les sales dissenyades així.
En concret, va explicar que les 10 sales seran innovadores tant en la tecnologia com en el confort. Va especificar que tots els cinemes que estrenen són únics i singulars, prenen de referència elements i trets d’identitat del lloc on s’ubiquen, i que els caragols és un dels símbols que han pres de Lleida, fent una picada d’ullet a la ciutat. D’aquesta manera, els interiors dels nous cines Lauren comptaran amb un atractiu disseny temàtic que homenatjarà aquest popular plat de la cuina lleidatana.
Téllez va comentar que s’ha reduït l’aforament de les anteriors sales en benefici de la comoditat. Així, es passarà de 1.779 butaques a 732, ja que són butaques dissenyades per experts que obtenen el màxim espai i comoditat, totalment reclinables i amb reposapeus. S’ha de tenir en compte que les sales s’adaptaran de manera que també puguin acollir altres esdeveniments.
Pel que fa a la imatge i el so, quatre sales tindran tecnologia Dolby Atmos, que és equipament de so immersiu, amb 64 canals únics i que “aconseguirà transmetre el so des de totes les direccions”. Les deu sales tindran projectors làser Christie d’última generació. En aquest apartat, el CEO ha quantificat la inversió en més d’un milió d’euros.
Una de les sales es dedicarà als infants, amb espais de joc, mesures de seguretat i un funcionament particular, perquè les famílies puguin gaudir de l’experiència. A més, va recordar que les instal·lacions compten amb aparcament propi i els usuaris disposaran de tres hores gratuïtes al pàrquing del multicine.
Per part de la comunitat de veïns, Jordi Pigem va explicar que feia temps que estaven en converses per tirar endavant amb el projecte i que suposa un pas endavant per als veïns i veïnes i per a la ciutat, amb molt esforç i una inversió important al darrere. Confien que la seva posada en marxa revitalitzi la zona, que havia quedat deteriorada amb el tancament de l’anterior projecte.
La Paeria recolza el projecte dels nous cines
Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va afirmar que aquest projecte “és un gran regal” per a la ciutat, que cobreix un dèficit que hi havia i amb el qual la Paeria té una vocació de col·laboració perquè la tramitació dels permisos corresponents es pugui agilitzar. Larrosa va assegurar que la ciutat fa una aposta clara per la cultura, amb diverses propostes vinculades a l’àrea audiovisual. Per això, va valorar la iniciativa per l’aportació que també fa a la capitalitat cultural de la ciutat. A més, va dir la proposta que presenta Ocine va més enllà de veure una pel·lícula, “es gaudeix d’una experiència”.
La regidora de Cultura, Pilar Bosch, va assenyalar que Lleida vol ser un referent en l’àmbit audiovisual i que la ciutat té un sector professional important que es dedica al setè art, amb molt talent local. S’ha referit, entre altres, al festival Som Cinema, que ha tingut lloc a la ciutat la darrera setmana o a l’Escola Catalana de Cinema i Televisió (ECCIT), situada al Magical.