Degoteig constant de queixes sobre el sistema de rastrejament de contactes a Lleida

Imatge de llibreria d'un test de COVID. CEDIDA.

Diverses persones a la xarxa han mostrat la seva preocupació davant del sistema de rastrejament de contactes de positius amb coronavirus a Lleida i el Segrià. Molts argumenten que el rastrejament no funciona més enllà d’aquelles persones que són nomenades pel mateix pacient en el moment de la detecció i confirmació del positiu.

Altrament, també algunes persones han denunciat en aquest diari que tot i haver estat contacte amb una persona positiva, si no tens símptomes, no et fan la prova. Cal recordar, que el preu de la prova en una mútua privada és de 150 euros.

Des del món professional, sanitaris i sanitàries alerten que el que cal fer és establir el sistema de vigilància i detecció de casos, que faciliti l’aïllament precoç i evitar la transmissió i que, evidentment, això requereix una gran inversió pública, creure en el sistema i fer cas als professionals, paraules escrites a Twitter pel metge d’urgències de l’Arnau de Vilanova Oriol Yuguero, el qual també reclama que “no es reponsabilitzi de tot a la ciutadania quan les administracions no han fet els deures”.