La Llotja, l’Escorxador i l’Auditori de Lleida programen 63 concerts i espectacles de gener a juny del 2018

Una de les novetats de la temporada és la unificació del sistema de ticketing o venda creuada d'entrades entre els tres equipaments culturals

Imatge de la sala Ricard Vinyes, a la Llotja de Lleida
LaTemporada, la programació d’arts escèniques i música que unifica l’oferta del Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i el Teatre Municipal de l’Escorxador posarà a la venda 38.370 entrades per als 63 concerts i espectacles (teatre, dansa, circ, cabaret, familiars, òpera, musicals) que els tres equipaments de la ciutat de Lleida han programat entre els mesos de gener i juny del 2018. Una de les novetats de la temporada és la unificació del sistema de ticketing o venda creuada d’entrades, que es podran adquirir a qualsevol dels tres equipaments. També s’han creat packs promocionals i abonaments com ara el pack familiar d’arts escèniques, que inclouen diferents espectacles dins un mateix àmbit. Entre els espectacles i produccions que es podran veure a la capital del Segrià, destquen, ‘Sugar’ (Con faldas y a lo loco. El Musical), ‘Bodas de sangre’, ‘Frankenstein’, ‘Cyrano i Othelo’, ‘Mur’ o ‘La edad de la ira’, entre molts altres.
Lleida vol seguir sent un escenari de primer nivell amb produccions del Teatre Nacional de Catalunya, del Teatre Lliure, del Festival Temporada Alta, Bitó Produccions o de companyies de prestigi com ara La Perla 29 o espectacles com ‘Sugar’ (Con faldas y a lo loco. El Musical). Els textos clàssics, com ara ‘Bodas de sangre’, ‘Frankenstein’, ‘Cyrano i Othelo’ conviuran amb creacions contemporànies com ara ‘Mur’, ‘La edad de la ira’, ‘The Touching Community’, ‘Limbo’, ‘Mon pare és un ogre’ o ‘Cabareta’, entre moltes altres, segons s’ha donat a conèixer aquest dimecres.

L’òpera escenificada seguirà al Teatre de la Llotja, mentre que el Teatre de l’Escorxador acollirà una retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de ‘Manon Lescaut’, dins el programa Liceu a la Fresca, per tercer any consecutiu a la capital del Segrià. Per la seva banda, l’Auditori Enric Granados acollirà grans formacions com són l’Orquestra Simfònica del Vallès, Xavier Sabata & Vespres d’Arnadí o l’OBC, així com el cicle de concerts amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Noms propis com Ara Malikian, Sergio Dalma, Jorge Drexler, Los Vivancos, Justo Molinero, Lolita, Lluís Homar, Vicky Peña, Clara Segura, Nora Navas, Joel Joan, Àngel Llàcer són alguns dels que passaran per Lleida aquesta propera temporada.

Aposta pel talent local

La programació inclou espectacles de les companyies lleidatanes Íntims Produccions, La Baldufa, Zum Zum Teatre o Cametes Teatre, pel que fa a les arts escèniques. Quant a la música es dona continuïtat a l’aposta per agrupacions locals com són l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, la Banda Municipal de Lleida, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, Lleidart Ensemble, el Duo Atzur, Veus.Kat o el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados, entre altres.

Així mateix, el Teatre de la Llotja acollirà funcions escolars aquesta nova temporada, de la mateixa manera que ja s’estan duent a terme als altres equipaments d’arts escèniques lleidatans.

Una programació organitzada en eixos temàtics i cicles

La programació d’Arts Escèniques s’articula en eixos temàtics: la memòria, la diferència, les relacions humanes, la dona o el poder i l’ambició, així com els espectacles familiars. La programació musical s’organitza en sis cicles: Grans Formacions, Cicle de Piano Ricard Viñes, Cicle de Música de Cambra, Cicle Coral Antoni Pujol, Cicle Familiar i Cicle de Música Moderna.

Unificació del sistema de venda d’entrades i creació de packs i abonaments 

Una de les novetats de LaTemporada és la unificació del sistema de ticketing o venda creuada que permetrà que en qualsevol dels tres equipaments es pugui comprar l’entrada per a qualsevol espectacle de LaTemporada, ja sigui al Teatre de la Llotja, al Teatre de l’Escorxador (Espai 3 i Cafè del Teatre) o a l’Auditori Enric Granados. En concret, s’han posat a la venda un total de 38.370 butaques amb entrades a partir de 6 euros.

A més, cal recordar que els menors de 29 anys tenen un descompte del 50% als espectacles municipals, iniciativa del Pla Local de Joventut de Lleida 2016-20. D’altra banda, també s’han creat packs promocionals i abonaments com ara el pack familiar d’arts escèniques, que inclou quatre espectacles per un preu total de 20 euros o l’abonament familiar de l’Auditori, amb quatre concerts per 29 euros.