Lleida aposta per la cultura amb la representació d’obres de teatre per a alumnes de batxillerat

Més de 500 nois i noies de 9 centres educatius han assistit a les dues representacions que Teatre de Ponent han escenificat al Teatre Municipal de l’Escorxador.

El Teatre Municipal de l’Escorxador ha acollit aquesta setmana la representació de dues sessions de l’obra “Terra Baixa”, adaptació teatral de la novel·la d’Àngel Guimerà. És una proposta que compta amb el suport de la Regidoria d’Educació de la Paeria i que s’adreça a l’alumnat de batxillerat amb l’objectiu d’estimular la lectura de les obres que formen part del currículum escolar mitjançant la seva escenificació. 532 alumnes i professors, de 9 centres educatius de Lleida i de comarques, han assistit a l’espectacle.

La companyia Teatre de Ponent ha representat l’espectacle dins el projecte Teatre i Literatura. És una iniciativa educativa i teatral creada l’any 2000 amb el suport del Teatre de Ponent de Granollers i de la mà de Frederic Roda Fàbregas, especialista en temes de teatre i educació, director teatral i professor de l’Institut del Teatre de Barcelona. Teatre i Literatura se serveix del joc teatral com a suport didàctic per comprendre millor les obres de la literatura catalana i castellana.

Els espectacles compten amb un dossier pedagògic, amb el qual el professorat pot treballar amb els i les alumnes diferents propostes didàctiques a partir de l’argument de l’obra.

Es poden consultar les 4 obres que es representen aquest curs al Teatre de l’Escorxador a la web de Teatre i Literatura.

Les dates de representació de les adaptacions teatrals a Lleida el curs 2018 -19 són:

-27 de novembre de 2018: “Terra Baixa”.

-10 de gener de 2019: “El circo de las palabras”.

-14 de febrer de 2019: “Mirall trencat”.

-2 d’abril de 2019: “Los ninos tontos”.