La Paeria de Lleida convoca els tercers Premis Horta de Lleida

Enguany, el jurat farà una menció especial a les candidatures de projectes liderats per dones

L’Ajuntament de Lleida ha convocat la tercera edició dels Premis Horta de Lleida, uns guardons que tenen l’objectiu d’impulsar l’Horta de Lleida com un espai singular de la ciutat i de reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen pel desenvolupament de l’Horta de Lleida. Els candidats han de ser persones físiques residents a Lleida o fora de la ciutat, institucions, entitats, associacions o empreses que hagin contribuït al desenvolupament i promoció de l’Horta de Lleida.

Els guardons, impulsats per la Paeria a través de la regidora d’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, estableixen dues modalitats. D’una banda, un premi al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l’Horta de Lleida i, de l’altra, un premi a la innovació en l’activitat agrària a l’Horta.

Com a novetat, enguany, a consideració del jurat, es farà una menció especial a les candidatures de projectes liderats per dones.

El termini de presentació de candidatures s’obrirà el pròxim dilluns, 5 de novembre i finalitzarà el 8 de gener. Les candidatures s’han de presentar presencialment al Registre General de l’Ajuntament de Lleida – Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, Rambla Ferran, 32, Lleida.

El jurat estarà format per 9 persones entre les quals hi haurà una persona de rellevància dels mitjans de comunicació, el director/a de l’Escola Tècnica Superior d’Agrònoms de Lleida, una persona de rellevància del món cultural i acadèmic de Lleida, el president/a de l’Associació Recreativa els Pagesos, el regidor d’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, el president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida i els premiats de les dues categories en l’anterior convocatòria.

El premi per cada una de les modalitats serà una peça o component artístic relacionat amb el territori de l’Horta de Lleida elaborat per un artista local. Els Premis Horta de Lleida seran atorgats per l’Ajuntament de Lleida en el marc de la Festa de Sant Antoni.

En la primera edició d’aquests premis es va reconèixer Joaquim Clop en la categoria de Premi de reconeixement a la trajectòria, i Melmelades i Conserves Blanch SCP en la categoria de Premi a la Innovació agrària. L’any passat, els guardonats van ser la Junta de Regants de l’Horta de Lleida i l’empresa Aromes de Can Rosselló.