El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs serà durant tot el cap de setmana un dels escenaris del Musiquem Lleida 2019

El festival també viatja dissabte a Camarasa i Els Omellons, i els dies 12 i 13 ho farà a Solsona i Agramunt, en tots els casos amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’IEI

Imatge del Musiquem Lleida 2019. Foto: Cedida

El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest vespre el primer dels concerts programats en aquest espai dins el festival Musiquem Lleida, un certamen que aquest cap de setmana i el següent també viatjarà al territori amb el suport de la Diputació de Lleida a través de l’IEI.

Com és habitual, el Pati de l’IEI serà un dels escenaris del Musiquem Lleida, que se celebra aquest cap de setmana. Així, l’espai ha acollit avui un concert del Conjunt Atria, una formació que repetirà actuació demà dissabte (12.00 hores), mentre que a la tarda passaran per l’Institut d’Estudis Ilerdencs el Caravaggio Piano Quartet (18.00 hores) i el Cor de Cambra Pax (19.30 hores). La darrera de les actuacions que es podrà veure al Pati de l’IEI serà la que oferirà el diumenge a les 11.30 hores el guitarrista Luis Alejandro García.

Tampoc no cal oblidar que el Musiquem Lleida viatjarà al territori en una iniciativa en què la Diputació de Lleida hi està treballant a fons a través de l’IEI. Així, aquest dissabte a Camarasa es podrà veure l’actuació del Quintet Quatre + 1, mentre que Els Omellons acollirà el concert del Duo Montserrat Seró-Carles Herraiz, en els dos casos a les 19.00 hores.

No acabaran aquí les propostes que el Musiquem Lleida traslladarà a les comarques lleidatanes, perquè el cap de setmana vinent Solsona i Agramunt seran protagonistes. En tots dos casos es podrà assistir al concert de cloenda del festival, que oferirà l’estrena europea de l’obra ‘Isaïes’, del compositor nord-americà Stephen Anderson. Serà el mateix concert que clourà el Musiquem Lleida aquest diumenge 6 d’octubre l’Auditori Enric Granados de Lleida, amb Robert Faltus, director de la Coral Shalom, al capdavant de la formació organitzadora del festival. Aquest concert visitarà Solsona el dissabte 12 (17.30 hores, a la Catedral) i Agramunt el diumenge 13 (19.00 hores, a l’església parroquial).

Pel que fa al concert d’aquest vespre al Pati de l’IEI, ha anat a càrrec del Conjunt Atria (traverso, violí, violoncel i clavicèmbal). Es tracta d’una ensemble de música antiga format per cinc músics que van coincidir durant els seus estudis a la ciutat de Barcelona i que busquen transmetre la passió que senten per la música a través de concerts de caràcter divulgatiu, trencant les barreres freqüentment establertes entre músics i públic i donar eines als oients per tal d’aprofundir en el llenguatge de la música barroca. El seu repertori se centra en els segles XVII i XVIII, i han actuat en diverses ciutats d’arreu de Catalunya, França i Suïssa.