Circ Picat llueix més que mai amb tres dies d’espectacles i èxit d’espectadors desafiant la calor

El certament, que abaixa el teló aquest diumenge a la nit, dóna un pas més per esdevenir tot un referent del circ a les comarques de ponent

Imatge d'un acròbata del Circ Picat. Foto: Cedida.

Alpicat abaixa aquest diumenge el teló de Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu, un esdeveniment que en la seva sisena edició ha aconseguit lluir amb més força que mai. Ho ha fet desafiant la forta calor i combatent-la amb una proposta escènica que ha aplegat un ple espectadors (tot apunta a que es complirà l’expectativa de rondar els 12.000 sumant els 3 dies, les 30 representacions i els 13 espais), amb la qual cosa s’ha confirmat com el punt de trobada i de referència del circ a les comarques de Ponent.

Organitzat per l’Ajuntament, l’alcalde Joan Gilart ha fet un petit repàs a la història de Circ Picat, des que va començar, ara fa sis anys, amb més aviat pocs recursos i com una aposta de l’Ajuntament per una disciplina “poc estesa entre nosaltres” com és el circ. Malgrat això, l’alcalde considera que “n’hem anat aprenent i hem anat creixent” fins el punt d’esdevenir un referent, amb “un nombre creixent de dies de festival, de companyies i d’espais”, i sempre situant “la qualitat com un element clau en la proposta”.

Qualitat “en els espectacles” i sobretot “en els serveis que s’ofereixen als visitants”, sempre buscant captar a un públic familiar que cada cop és més fidel i que encaixa a la perfecció amb les dates de Circ Picat, a cavall entre el final del curs escolar i de l’inici de les vacances de l’estiu. L’encaix d’aquest públic familiar també ve facilitat pel fet que es tracta d’un públic “jove i dinàmic” com és també el que forma el gruix de la població d’Alpicat, de manera que tot plegat deriva en “una proposta que any rere any va a més”. Per tot plegat, la valoració de l’organització, que ha tingut al capdavant de la direcció Jordi Escuer, no pot ser més positiva. Així, Circ Picat ha reeditat el format de tres dies d’espectacles durant els quals han actuat 22 companyies i s’han pogut veure 30 representacions, tot plegat articulat en 13 espais diferents. Un dels espais era el nou Espai Solidari, on diverses entitats solidàries de les terres de Ponent han mostrat la tasca que estan duent a terme pel que fa a la problemàtica de les migracions forçoses. A més, de les 30 actuacions, només 3 han estat de pagament, i a un prou molt popular (3 euros) ja que l’objectiu de cobrar entrada és que les obres en qüestió es representen amb un aforament limitat.

Els espectadors han pogut gaudir –i ho seguiran fent fins aquest vespre– d’un ventall molt ampli de representacions, des de creacions de la cultura local (l’Escola de Dansa d’Alpicat i l’Escola de Música d’Alpicat) fins a les que han ofert el caps de cartell, que han estat els kenians Jambo Brothers amb ‘Men in black’ i els francesos Les quat’fers en l’air, amb l’espectacle d’acrobàcies aèries ‘Gravir’.