El Bisbat i el Museu de Lleida defensen la “legitimitat” de les obres de la Franja

Presenten al·legacions contra la demanda del Bisbat de Barbastre-Montsó, el qual reclama la propietat de 83 peces i el dipòsit de 28 que es troben a Lleida

El director del Museu de Lleida, Josep Giralt, i el Bisbe de Lleida, Salvador, han defensat la “legitimitat” de les obres de la Franja que formen part de la col·lecció de l’equipament lleidatà. En una roda de premsa conjunta, Consorci i Bisbat expliquen que han presentat avui les al·legacions contra la demanda interposada pel Bisbat de Barbastre-Montsó, el qual reclama la propietat de 83 peces i el dipòsit de 28 que es troben a Lleida. Des del Museu consideren que la col·lecció es va formar de manera “legal i legítima” tot afirmant que disposen de documents que ho acrediten.

 

Giralt explica que les peces formen part de la unitat de la col·lecció del Museu de Lleida i que el bisbat aragonès “no té en compte les sentències civils anteriors del TSJC, les quals refermen aquesta unitat i el dret que té el Museu de Lleida per conservar-les”. Aquesta és la base dels arguments presentats per el Consorci, secundada per una sèrie de documents que, segons el director, demostren que la formació de la col·lecció “és del tot legal i legítima”.

 

Per la seva part, el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, explica que des del Bisbat van demanar la possibilitat que aquest litigi fos jutjat a Lleida “perquè les obres es troben a la demarcació territorial de la nostra ciutat”, una petició que va ser desestimada. Tot i la insistència que fan des d’Aragó per exigir la devolució d’aquestes peces, Giménez apunta que no disposen d’aquests béns “perquè formen part d’un Consorci legitimat i el Bisbat no és subjecte competent per exercir les accions que corresponen a les autoritats civils”.