Convocats el 37è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 25è Premi de poesia Màrius Torres

Es poden presentar originals fins al 17 de setembre de 2020

L’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida obren fins al 17 de setembre de 2020 el termini per presentar treballs per optar al 37è Premi d’assaig Josep Vallverdú i al 25è Premi de poesia Màrius Torres.

El Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic….

Pel que fa al Premi Màrius Torres, s’obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment.

Cada guardó, dotat amb 9.000 euros

Amb motiu de l’arribada al quart de segle del Premi Màrius Torres, la seva dotació s’equipara a la del guardó d’assaig, 9.000 euros. Fins ara era de 6.000 euros.

El veredicte dels jurats dels dos certàmens es farà públic el divendres 20 de novembre de 2020.

Les bases es poden consultar als webs de les institucions convocants, l’Ajuntament de Lleida (Cultura) i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

El 2019, Jordi Romeu Rovira va ser guardonat amb el 36è Premi d’assaig Josep Vallverdú amb l’obra “Les Arnes de Bendicó”. El 24è Premi Màrius Torres es va concedir a “Dietari del buit”, d’Anna Garcia Garay.