Confirmat el tancament de les dos escoles bressol públiques del Clot a l’acabar el curs

Els dos centres incompleixen la llei catalana de les escoles bressol públiques del 2006

Foto del Twitter @EBLleidanlluita de la concentració contra el tancament de les escoles bressol i la pujada de les taxes.

L’ajuntament ha comunicat a les famílies de les escoles bressol Vailet i Germans Grimm que les tancarà com a centres municipals quan acabi el curs perquè no els renovarà l’actual conveni. Així ho van confirmar ahir tant membres de les famílies com la mateixa tinenta d’alcalde d’Educació, Sandra Castro, que ho va atribuir al fet aquests centres, tots dos situats al barri del Clot, incompleixen la llei catalana de les escoles bressol públiques del 2006.

“Es tracta d’un problema administratiu”, va dir Castro, que va recordar que les dos escoles van passar a ser de titularitat municipal el 2007 i que, amb la normativa a la mà, “tant la Vailet com la Germans Grimm tenen barreres arquitectòniques, no tenen l’espai d’higiene aïllat i, a més, la segona no té un accés independent a l’estar en un pis”. Per aquests motius, “dels quals els centres no tenen cap culpa”, va recalcar Castro, l’ajuntament ha decidit retallar-los un any el contracte perquè acabi aquest agost.

“Si en comptes d’haver passat a titularitat municipal s’haguessin concertat les places, no hauríem arribat a aquesta situació”, va lamentar Castro, que va recordar que cada any hi ha entre 100 i 150 places vacants a les escoles bressol municipals.

Davant d’aquesta situació, Castro va oferir a les famílies dels dos centres tres alternatives. La primera és anar a qualsevol escola bressol municipal amb la plaça reservada; la segona, a l’escola bressol La Faldeta, que és de la Generalitat, situada sobre el carrer Camp de Mart.

I la tercera seria anar a qualsevol escola bressol privada del barri del Clot o de la resta de la ciutat pagant la quota com si fos municipal “i l’ajuntament els abonaria la diferència”, va explicar Castro. Això també en el cas que tant la Vailet com la Germans Grimm reobrissin com a centres privats.