Condemnats els dos germans per la baralla a Tàrrega

La condemna ha estat de quatre mesos de presó i ordre d'allunyament tant dels menors com de l'institut

El jutjat d’Instrucció 2 de Cervera va dictar sentència ahir als dos germans de 34 i 41 anys, veïns de Tàrrega, condemnant-los a quatre mesos de presó. Els homes van amenaçar dos adolescents dimecres en una baralla a les portes de l’institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega.

El mateix dia dels fets els Mossos d’Esquadra van detenir als dos homes i, només, un dia després han estat condemnats. A més, dels quatre mesos de presó també se’l‘s hi ha prohibit comunicar-se i atansar-se a les víctimes, menors d’edat, i a l’institut a menys de 50 metres durant sis mesos. El jutge va acordar la suspensió de les penes privatives de llibertat imposades als dos condemnats durant dos anys, sempre que no tornin a cometre un delicte en aquest període.

A més, l’ajuntament de Tàrrega juntament amb la direcció de l’institut han volgut prendre mesures i han acordat reforçar la vigilància policial durant els dies vinents. La Policia Local va augmentar la vigilància ahir mateix en les hores d’entrada i sortida del centre, així com en l’hora del pati. L’objectiu és “tranquil·litzar l’alumnat i les famílies i recuperar la sensació de seguretat i calma”, segons l’alcaldessa, Alba Pijuan, que va insistir en què “el succeït és intolerable”. Pijuan va dir que “la justícia ha respost com tocava, és important aquest toc d’alerta fort i greu”, i va afegir que “espero que un succés així no es repeteixi mai més”.