Comença la vacunació de la grip per a més de 159.000 lleidatans majors de 60 anys o amb risc

Dimecres Salut ja posarà simultàniament aquesta vacuna amb la tercera dosi de la de la covid-19 a majors de 70 anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Departament de Salut ha començat a posar aquest dilluns la vacuna de la grip als 159.200 lleidatans majors de 60 anys i també als menors d’aquesta franja amb la algun factor de risc. D’aquest total, n’hi ha 127.000 a les comarques de Ponent i 24.200 a l’Alt Pirineu i Aran. Cada Centre d’Atenció Primària (CAP) s’autogestiona per a administrar la vacuna als seus usuaris que són citats prèviament però en paral·lel s’han habilitat 33 espais annexos per posar vacunes com per exemple l’Espai MerCat de Tàrrega, on fins fa unes setmanes era un dels punts de vacunació massiva contra la covid-19. A partir de dimecres, Salut començarà a posar de forma simultània la vacuna de la grip i també la tercera dosi per a la covid-19 a majors de 70 anys.

Les persones que s’han començat a vacunar aquest dilluns contra la grip a la demarcació de Lleida han rebut una cita prèvia per part del Departament de Salut. A Tàrrega, l’Espai MerCat s’ha habilitat com annex per a administrar la vacuna. De moment només es posa la de la grip però està previst que en uns dies, s’ofereixi de forma simultània la tercera dosi de la de la covid-19 a majors de 70 anys. Cada vacuna s’administrarà a un braç diferent i una darrera l’altra. Dels 33 espais annexos habilitats a la demarcació, 30 són a la Regió Sanitària Lleida i 3 a la Regió Sanitària Pirineu.

Jose Manuel Priego, de 71 anys, és un veí de Tàrrega que ha acudit a posar-se la vacuna de la grip i ha explicat que el 24 de novembre té hora per posar-se la tercera dosi de la de la covid-19. Priego ha afegit que la vacuna de la grip no li provoca cap efecte secundari, al contrari de la de la covid-19, que si que li va fer malestar. Assegura que des que es vacuna de la grip no ha tingut cap constipat durant l’hivern.

De la seva banda, la Leonor Ruíz, de 79 anys i també veïna de Tàrrega, ha estat una altra de les persones que s’ha vacunat per la grip a l’Espai MerCat de Tàrrega. Ha assegurat que quan se li demani també es vacunarà amb la tercera dosi de la covid-19 i s’ha mostrat convençuda dels efectes de la vacuna pel fet que des que la gent se l’ha posat hi ha menys morts ni infectats.

Finalment, la Puri Maldonado, de 66 anys, ha explicat que fa tres anys que es vacuna de la grip i que ho va començar a fer perquè es constipava molt. Ara diu que ja no agafa tants refredats i també s’ha mostrat a favor de la vacunació per evitar caure malalta.