Cappont deixarà de ser inundable en un període de retorn de 100 anys

Avatar photo
L’actualització del SITEbro permet tirar endavant equipaments d’usos sensibles en aquest barri de Lleida, com centres educatius o d’atenció primària

El barri de Cappont deixarà de ser zona inundable en un període de retorn de 100 anys per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la qual cosa permetrà desencallar el projecte per construir l’institut, ampliar el seu CAP i desenvolupar l’Àrea Residencial Estratègica, entre altres equipaments.

Així ho va anunciar l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, després de la reunió amb representants de l’AV de Cappont, de les AFA de les escoles del barri i representants de l’Associació de Comerciants per tractar qüestions relacionades amb els problemes d’inundabilitat de la zona.

A la trobada també va assistir el subdelegat del govern, José Crespín; la tinenta d’alcalde, Begoña Iglesias, i els regidors Xavier Blanco i Jackson Quiñónez, després de la reunió posterior amb el Comitè Estratègic de l’Aigua. 

L’actualització dels criteris tècnics, que s’ha realitzat després que l’Ajuntament de Lleida fes diverses al·legacions al respecte, es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) properament, estarà en exposició pública durant un termini de tres mesos i donarà llum verda a la construcció d’equipaments amb usos sensibles com per exemple centres educatius o sanitaris, entre altres edificacions importants per a Cappont.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va afirmar que “tot això vol dir que conseqüentment podrem avançar de forma definitiva amb la dotació d’aquests equipaments al barri de Cappont, a fi d’efecte de tirar endavant la planificació urbanística dissenyada des de l’any 18. Ha estat una de les millors notícies d’aquests últims mesos”.

Els serveis tècnics de la Paeria van explicar que amb els estudis que hi havia publicats fins ara, Cappont era declarada zona inundable per períodes de retorn de 100 i 500 anys, un fet que impedia la construcció d’equipaments d’usos sensibles.

La revisió del SITEbro fa que Cappont deixi de ser catalogat com a zona inundable en un període de retorn de 100 anys i només sigui inundable en un període de retorn de 500 anys, una categorització que permet l’edificació de qualsevol equipament d’usos sensibles al barri.

L’alcalde va dir que la no-inundabilitat del barri es farà oficial en uns mesos, quan acabi la fase d’exposició pública de l’actualització del SITEbro. No obstant, va avisar que Cappont continuarà sent inundable durant un període de retorn de 500 anys, “la qual cosa ens força a avançar en la construcció d’un dic de contenció a les comportes de la Mitjana”.

Va dir que ben aviat licitaran el pla per fer-ho per 127.000 euros i que Endesa està ultimant un pla per augmentar l’altura de les comportes de Pardinyes. Va afegir que aquest canvi permetrà reprendre la reforma del col·legi Camps Elisis i la nova escola bressol, així com l’ampliació de la Fira.

Respecte a l’institut, Larrosa va dir que “els terrenys estan cedits i falta que l’ACA n’avali el traspàs”.

Finalment, el paer en cap es va comprometre a demanar celeritat al Departament d’Educació en la redacció del projecte executiu, i va anunciar que en els propers dies es reunirà amb representants de la Generalitat de Catalunya per avaluar les repercussions de l’actualització del SITEbro.

Inversió de 30 milions per modernitzar el reg de Pinyana

La Mancomunitat de Pinyana aprovarà pròximament invertir 30 milions d’euros per modernitzar el reg al sector 3, que inclouria la zona de la Portella, Benavent, Torre-serona i Corbins i unes 70 hectàrees de Lleida, i també ultima la del sector 5, que afectaria 2.200 hectàrees de la capital.

Una inversió de la qual ahir es va informar en el Comitè Estratègic de l’Aigua, en què també es va deixar constància que la Junta de Sequiatge ja ha estrenat la millora del reg de 1.300 hectàrees a l’Horta que permet estalviar un 30% d’aigua.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va recordar que el 93% del consum d’aigua de la ciutat va per a usos agraris i que la seva xarxa ha aconseguit un nivell d’eficiència i aprofitament de l’aigua “molt alt, del 85%”. També es va informar que ultimen amb la CHE la posada en marxa de la planta potabilitzadora al costat del pantà de Santa Anna, en desús des de la seva inauguració el 2010.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per robar 20.000 € a casa d’un ancià discapacitat

Notícia següent

La jornada consultiva del POUP convocat per a tota la ciutadania

Notícies relacionades