fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Caminada per l’Horta per promoure la interculturalitat i el respecte als drets humans

Avatar photo

Ahir va tenir lloc la segona edició de la Caminada per la convivència, amb un recorregut pels camins de l’horta de la ciutat de Lleida amb el lema Cada pas compta, caminem per un món més just i solidari.

La trobada, organitzada per l’Associació Integra Lleida conjuntament amb les regidories de Cooperació i Esports de la Paeria, té com a objectiu promoure la interculturalitat amb motiu de la commemoració del dia dels DDHH.

El regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, va donar la sortida de la caminada, va destacar la importància del treball pels drets humans que fa la Paeria i va animar totes les persones participants a aprofitar l’esdeveniment per parlar en família del que representa la convivència i la interculturalitat, així com del significat dels drets humans.

La sortida va tenir lloc a la passarel·la del Liceu Escolar, amb un recorregut total de 9 km, i a l’acabament es va fer una degustació de menjars típics de diversos països del món, que van ser cuinats per persones de diferents entitats de la ciutat, vinculades als col·lectius procedents de Mauritània, Colòmbia, Romania i Marroc, que són membres d’Integra Lleida, i que també van fer una explicació dels plats. Per acabar la festa, es va comptar amb un concert del grup lleidatà Valdivia & The Boo Band.

A més a més, la regidoria de Cooperació va promocionar una iniciativa destinada a les famílies amb l’objectiu de facilitar la conversa sobre els drets humans amb els seus fills. Aquesta activitat consistia en trobar una petita cartolina que estava ubicada a les bosses que es lliuraven al començament de la cursa. Durant el transcurs de l’esdeveniment, les famílies van ser convidades a respondre diverses preguntes formulades en aquesta cartolina.

Al finalitzar la caminada, aquelles famílies que van abordar tots els temes proposats van rebre un petit obsequi. Aquest obsequi consistia en la possibilitat que els infants, en arribar, creïn una polsera amb el símbol de la Pau. Aquesta iniciativa buscava fomentar la reflexió i el diàleg sobre els drets humans d’una manera interactiva i significativa per a les famílies participants.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és crear consciència social sobre la integració i convivència, de continuar sumant per la interculturalitat i la defensa dels drets de les persones, a Lleida  i arreu del món. A més a més, aquesta caminada es va fer uns dies abans de la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, el 10 de desembre.

Integra Lleida

Integra Lleida constitueix una agrupació formada per associacions, col·lectius i individus amb l’objectiu compartit de fomentar la integració i la convivència a Lleida. La iniciativa va ser impulsada per Mouad Boukaibat, un ciutadà lleidatà amb arrels marroquines i resident a la Bordeta durant els últims 23 anys. Aquest projecte ha pres forma gràcies a la col·laboració entre membres de la comunitat i diverses entitats lleidatanes.

Valdivia & The Boo Band

Valdívia & The Boo Band, una banda lleidatana amb una destacada versatilitat que transita entre diversos gèneres, com el rock, el rap, el funk i el pop, i es distingeix per proporcionar una proposta musical fresca i diferent de la que les altres bandes locals ofereixen habitualment. A més a més de la seva activitat musical, la banda comparteix una visió que va més enllà de l’escenari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba la III Nit de la Cultura a Amposta

Notícia següent

La fira sobre llibres “Indilletres” torna a La Bisbal

Notícies relacionades