Autobusos de Lleida prova nous vehicles elèctrics

La Paeria ha demanat fons al programa europeu NextGeneration per avançar en la substitució d’autobusos dièsel per elèctrics, amb la compra de fins a set nous vehicles i l’habilitació de nous punts de recàrrega, per avançar en un nou model de transport públic més sostenible

Autobusos de Lleida provarà durant una setmana un nou model de vehicle elèctric per avaluar la seva possible incorporació a la flota d’autobusos que circulen per la ciutat i en la qual es preveu anar introduint models amb característiques més sostenibles ambientalment, reduint al mínim les emissions de CO2. Durant aquest període, el bus funcionarà en diverses línies de la xarxa, com l’L1 o l’L7.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius, el regidor de mobilitat i serveis urbans, Joan Ramon Castro i el cap de servei de mobilitat, Sergi Gimeno, han pogut fer una petita ruta per provar aquests nous aparells i conèixer les darreres novetats del sector de la mà d’Autobusos de Lleida.

Precisament, l’Ajuntament de Lleida ha presentat peticions de fons al programa europeu NextGeneration per avançar en aquesta transició. Per una banda, en una primera línia, es demanen ajuts per a l’adquisició de 5 autobusos elèctrics i 6 punts de recàrrega, amb un pressupost previst és de 3.630.000 €. Per altra, en una segona línia, es demana l’adquisició de dos autobusos elèctrics més, més dos punts de recàrrega fixos a les cotxeres, amb un pressupost previst és d’1.331.000 €.

Aquests vehicles elèctrics substituiran les unitats dièsel més envellides de la flota d’Autobusos de Lleida, aconseguint així un gran estalvi d’emissions contaminants, a més d’altres avantatges com la reducció de soroll, millor fiabilitat mecànica i un major confort pels usuaris i usuàries.

Postius ha afirmat que “seria una molt bona notícia que la Paeria rebés el finançament necessari dels fons Next Generation de la Unió Europeu per a poder adquirir aquests vehicles i així poder anar renovant la flota i el parc mòbil de la Paeria, fent-la molt més sostenible i reduint els costos de consums i quilometratges”. Així mateix, el tinent d’alcalde ha demanat als responsables d’Autobusos de Lleida que puguin anar recollint totes les novetats, per tal de poder adquirir els millors models en cas que es disposi de finançament.

El model que es prova, coincidint amb la fira Municipalia, és el MAN Lion’s City E de 12 metres de llarg, que compta amb motor elèctric amb una autonomia de 200 a 270 km, i una capacitat màxima de 88 passatgers (25 asseguts i 63 de peu).