Augmenten a 53 les morts per Covid-19 a la residència Fiella de Tremp

Actualment el brot continua actiu i afecta 81 usuaris i 42 treballadors.

El brot per Covid-19 a la residència Fundació Fiella de Tremp li ha costat la vida a quatre persones més, elevant el nombre total de morts a 53, segons ha informat el Departament de Salut. Actualment el brot continua actiu i afecta 81 usuaris i 42 treballadors.

Del total dels residents que hi havia abans que esclatés el brot, un 37,3% s’han hagut de traslladar. Dels 81 residents positius actuals, 2 estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp, el qual va divendres va tenir una alta voluntària a domicili. A més, hi ha un positiu provinent d’aquest brot traslladat a la residència de Guissona. Aquest últim és un cas que en el dia del seu trasllat era negatiu, i que ha esdevingut positiu posteriorment.

El cas d’aquesta residència suposa, un 10% del total de morts de la demarcació de Lleida i fins a un 60% dels que s’han registrat al Pirineu des de l’arribada del virus. A causa de tot això, el Departament de Salut va obrir un expedient sancionador del Govern a la residència Fundació Fiella al detectar, tal com es va afirmar, “descontrol” i “importants mancances” en el tractament tant dels equips de protecció com de l’aïllament dels residents.