ATENCIÓ: Localitzen el cos d’un menor al canal de Balaguer a Lleida

El jove va desparèixer la tarda del dissabte mentre nadava amb uns amics

Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest vespre el cos d’un menor al canal de Balaguer, a l’alçada del parc municipal de la Mitjana de Lleida. La recerca s’ha iniciat a partir de l’avís rebut a les 18.10 hores d’aquesta tarda en què s’alertava de la seva desaparició.

Segons les primeres informacions, el menor de 15 anys, estava amb un grup de joves en un dels ponts del canal de Balaguer de Lleida, passada la gravera, i ha saltat a l’aigua. En veure que no sortia, han donat avís i s’ha iniciat la recerca.

El dispositiu coordinat per part de Bombers de la Generalitat ha comptat amb efectius del Grup d’Actuacions Especials del GRAE subaquàtic, dues embarcacions, 9 dotacions terrestres i, inicialment, també s’hi ha desplaçat l’helicòpter amb efectius del GRAE i metge.

Els treballs de recerca s’han centrat en resseguir, des de la passarel.la de ferro, l’interior del canal de forma intensiva. Finalment, a les 21.34 hores, efectius del GRAE subaquàtic l’han localitzat a uns 50 metres del darrer punt on se l’havia vist. Han assegurat el cos, que es trobava a uns 4 metres de profunditat, fins que s’han realitzat les diligències per part de l’equip d’investigació dels Mossos d’Esquadra i s’ha autoritzat la seva retirada, la qual ha dut a terme la unitat aquàtica de Mossos d’Esquadra amb col·laboració del GRAE.

En l’operatiu han treballat 5 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb un equip de suport psicològic que ha donat assistència a familiars i companys. A més, també han treballat efectius de la Guàrdia Urbana de Lleida i de la unitat de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra.