Aprovada la proposta per reajustar el vial de Víctor Torres i facilitar l’accés al SUR 42

Tot i la negativa per la majoria dels grups municipals la proposta ha estat acceptada i facilitarà el projecte de Torre Salses

La Paeria va acollir, divendres dia 30 de juny, el Ple Ordinari de l’Ajuntament. Durant la jornada es va debatre sobre la proposta de donar conformitat al text sobre l’ordenació urbana de la ciutat. Aquesta nova ordenació pretén reajustar el traçat de l’avinguda Víctor Torres per facilitar l’accés al SUR 42.

“És una proposta trampa” assegura Pau Juvillà, regidor de la Crida-CUP per Lleida, “tots volem que es millori el vial, però no volem que Torre Salses avanci perquè posa en risc el model comercial de la nostra ciutat”. En aquesta visió coincidien els grups de PDeCAT, ERC i Comú de Lleida. Toni Postius, portaveu del grup PDeCAT, afirma que l’equip de govern amaga el projecte de Torre Salses darrere d’aquesta proposta, ja que aquest vial seria el que milloraria l’accés al nou model comercial. “Els ciutadans no tenen perquè pagar amb els seus diners una cosa que destruirà el model comercial de Lleida”, afegia Postius, “qui hauria de pagar aquest vial hauria de ser qui es beneficiés en un futur de la millora d’aquesta, és a dir, els promotors de Torre Salses”. El Comú de Lleida, coincidint amb la posició de Postius, ha destacat que el procés de Torre Salses no s’estava executant de manera legal, perquè, si fos d’aquesta manera, serien els mateixos promotors qui haurien de pagar el cost total del projecte.Postius també ha acusat l’equip de govern de no escoltar el que els ciutadans volen, ja que l’interès comú no és el mateix que defensa la Paeria.