Ampliació i millora del carril bici al Passeig de Ronda de Lleida

L'actuació permetrà donar més seguretat a ciclistes i vianants i connectar les xarxes ja existents, ha destacat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Lleida incorporarà un nou tram de carril bici segregat del trànsit i de la vorera de 300 metres al Passeig de Ronda, entre les avingudes Alcalde Rovira Roure i Doctor Fleming. Aquest nou tram es crearà convertint un dels tres carrils per a vehicles en espai exclusiu per a bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, com els patinets, mitjançant la senyalització amb pintura i la instal·lació de separadors, seguint el model implantat en altres punts de la ciutat, com l’avinguda Catalunya.

L’actuació també inclou la reforma de l’encreuament de Rovira Roure amb Ronda (en la part que dona cap a la carretera d’Osca). Es desmuntaran els mòduls semafòrics existents per muntar-ne de nous, amb les connexions corresponents, i es separarà l’espai de pas de ciclistes, que quedarà clarament senyalitzat, del dels vianants, per millorar la seguretat viària.

“Aquesta és una actuació més de les que tenim previstes per tal de promoure un model de mobilitat més amable i segur per la ciutat. Ens permet millorar la seguretat de vianants i ciclistes i també connectar dues xarxes importants de carril bici, com són l’eix nord-sud, que passa per l’avinguda Doctor Fleming, amb el Passeig de Ronda i Rovira Roure, donant-li així més continuïtat”, ha destacat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius.

El projecte compta amb un pressupost d’execució per contracta de 7.875,44 euros i un termini d’execució d’un mes. Els separadors que es col·locaran estan fets al 100% amb plàstics reciclats, fet que permet reduir la generació de residus.

En aquesta zona ja es va adequar aquest any el tram de Doctor Fleming que va des de Magí Morera fins a Ronda i ben aviat s’iniciarà la segona fase d’aquesta obra per enllaçar-lo fins a Alcalde Pujol.