Un any més, Alpicat va reviure ahir diumenge la tradició de la Matança del Porc amb la festa que du aquest nom, durant la qual ha repartit mig miler de racions de l’àpat que any es prepara per a l’ocasió.
El Parc del Graó va ser el punt de trobada d’una nova edició d’una de les festes més tradicionals d’Alpicat, com sempre sota l’organització de l’Ajuntament i de l’Associació Cultural de Dones.
L’activitat va posar-se en marxa a primera hora del matí per començar a preparar aquest àpat tradicional que té com a principals ingredients llonganissa, botifarra i la cassola, i que es va repartir cap a les dos del migdia. També va obrir-se el nou Pavelló Polivalent del Parc del Graó per a les persones que van voler dinar a cobert. Tot plegat gràcies a que, durant els dies previs a la festa, s’havia fet el mondongo, consistent en tallar, descarnar la carn, trinxar, amanir, embotir, tastar i coure als calders.
La festa recorda la feina que antigament es feia durant l’hivern a les cases de pagès per tal que les famílies poguessin emmagatzemar vitualles per a la resta de l’any. La Matança del Porc d’Alpicat només es va deixar de celebrar els anys 2020 i 2021 arran de la pandèmia.