Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Alpicat reformarà i ampliarà la seva Biblioteca a partir del març

Avatar photo
L’actuació tindrà un pressupost de 1.616.902€ i permetrà triplicar la superfície de l’equipament fins al 1.100 metres quadrats

L’Ajuntament d’Alpicat reformarà i ampliarà la Biblioteca Sant Bartomeu després d’aprovar l’adjudicació de les obres, una actuació que es preveu que s’iniciï al març i que s’allargui fins a mitjans del 2025, i que permetrà augmentar la seva superfície en 1.100 metres quadrats, el triple dels 350 actuals.

L’adjudicació de l’obra anirà a càrrec de l’empresa Gruas Constructora per un import de 1.616.902,89 euros dels quals aproximadament 1 milió seran finançats pel Depertament de Cultura de la Generalitat, i la resta amb recursos propis.

El termini d’execució de les obres és de 14 mesos, de manera que la intervenció es preveu que es posi en marxa aquest mes de març i s’allargui fins al maig de l’any 2025. Està previst que, durant el termini d’execució de les obres, el servei de biblioteca es traslladi a l’edifici de la Lluna.

Pel que fa a la reforma més significativa és la de la planta baixa, que actualment ocupa uns 350 metres quadrats i s’ampliarà fins a 760 metres quadrats. Una ampliació on cal afegir també que a la primera planta de l’edifici s’habilitarà un nou espai de 390 metres quadrats, amb la qual cosa el conjunt passarà a disposar de 1.150 metres quadrats.

El projecte preveu també la construcció d’un espai polivalent, un de suport i formació, una àrea infantil, una de música i imatge, una de diaris i revistes i una àrea de informació i fons general.

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, ha expressat la seva satisfacció d’un projecte que “suposarà dotar Alpicat d’una Biblioteca adequada a la normativa vigent i a la demanda de la població”. 

Cal destacar, en aquest sentit, que actualment la Biblioteca compta a un fons bibliogràfic de més de 24.000 llibres, disposa de 4.684 carnets i es presten mensualment 2.000 documents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El temps de tall mitjà per client va ser de només 6,82 minuts el 2023

Notícia següent

Laia Sánchez, de #TengoNombre: “Estem impactats amb la rebuda”

Notícies relacionades