Alliberen tres dones que eren explotades sexualment en un pis de Lleida

Les víctimes vivien en condicions lamentables i suportaven un rígid control amb què ni tan sols podien sortir

Imatge d'arxiu d'un policia nacional. CEDIDA.

La policia espanyola ha alliberat tres dones que eren explotades sexualment en un pis de Lleida que funcionava de prostíbul i que va mantenir l’activitat, fins i tot, durant l’estat d’alarma. Les víctimes, que van ser captades a Moldàvia, vivien en condicions lamentables i suportaven un control tan rígid que ni tan sols podien sortir del lloc on eren explotades.

En el marc de la investigació, la policia espanyola ha detingut dos ciutadans originaris de Romania acusats dels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers i de prostitució. Un cop alliberades, les tres dones van poder retornar al seu país d’origen sent custodiades per policies moldaus desplaçats a l’Estat.

La investigació va començar quan la policia de Moldàvia va sol·licitar la col·laboració de les autoritats espanyoles, en tenir coneixement que tres dones arribarien a l’estat espanyol després d’haver estat contactades per dos ciutadans de Romania, residents a Catalunya, i dedicats al tràfic d’éssers humans des d’Europa de l’Est a les localitats de Lleida i Tarragona. A les víctimes, que havien estat captades al seu país d’origen a través de les xarxes socials, se’ls havia pagat els bitllets d’avió des de Moldàvia fins a Barcelona, des d’on un dels detinguts les va traslladar en cotxe fins a Lleida.

Durant la investigació, la policia espanyola va inspeccionar un dels domicilis que els detinguts usaven com a prostíbul, situat a la ciutat de Lleida, on van alliberar les tres víctimes. Els agents van constatar que l’activitat en el pis que funcionava de prostíbul es va mantenir durant l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de la covid-19. En el marc de la investigació, la policia també va dur a terme altrs dos registres a la demarcació de Lleida.

L’operació ha comportat les detencions de dos homes pels presumptes de delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i delictes de prostitució. A més, la policia de l’Estat ha detingut una persona reclamada per un jutjat i ha intervingut 9.600 euros, tres telèfons mòbils, documentació i sis grams de cocaïna preparada per a la seva venda.