Alerten d’aglomeracions als accessos als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida

Marea Blanca exigeix solucions a Salut i diu que la situació es pot agreujar amb l'arribada de les baixes temperatures

Desenes de persones al vestíbul de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. CEDIDA

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha alertat de les aglomeracions de pacients, acompanyants i treballadors que hi ha diàriament als vestíbuls d’entrada als centres hospitalaris Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida.

La plataforma diu que aquesta situació contravé les mesures de protecció contra l’epidèmia i facilita el risc de contagi, i avisa que l’arribada de les baixes temperatures pot agreujar-ho encara més, ja que de moment encara hi ha molts acompanyants que s’esperen a l’exterior dels centres. Per aquest motiu, Marea Blanca exigeix al Departament de Salut que habiliti accessos o llocs d’espera on es compleixin les mesures de seguretat.

La plataforma s’afegeix d’aquesta manera al malestar que ja han manifestat usuaris i representants dels treballadors dels dos hospitals, que denuncien grans concentracions de gent als accessos dels dos centres a conseqüència de la confluència de pacients, acompanyants i personal.

També avisen que en alguns CAP de la ciutat s’estan produint llargues cues d’espera a la intempèrie, i posen com a exemple el de Balàfia-Pardinyes, on expliquen que aquesta setmana hi ha hagut esperes superiors a una hora.