Dijous, 20 de març de 2025
És notícia

Aitona programa nombroses activitats per gaudir dels camps en floració

Avatar photo
La campanya ‘El rosa, la història d’Aitona’, centrarà el gruix de les iniciatives entre els dies 6 i 23 de març
Aitona floració 2025
La campanya ‘El rosa, la història d’Aitona’, centrarà el gruix de les iniciatives entre els dies 6 i 23 de març

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; l’educadora canina de Capitan Can, Lídia Miralles; la sommelier de Celler Raimat, Laia Balcells; el pagès Adrià Ximeno; el regidor de Promoció Econòmica d’Aitona, Jordi Vidal, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, han presentat aquest dimecres la campanya ‘El rosa, la història d’Aitona’, amb la qual el municipi d’Aitona planifica les activitats del fruiturisme durant el mes de març.

Concretament, entre els dies 6 i 23 de març es podran visitar els camps en floració, un visita experiencial de l’arbre fruiter, d’una hora i mitja de durada, i que s’inicia davant del pavelló poliesportiu. Aquesta és l’activitat estrella de la floració i ha assolit un gran èxit en anteriors edicions amb visitants arribats de punts molt diversos del món. Jordi Vidal ha explicat que les previsions és que els camps ja estiguin florits perquè un parell de dies abans que comenci el mes de març ja es preveu que es comenci a veure algun indici de floració.

L’organització ha explicat que en la passada edició unes 20.000 persones van seguir alguna de les activitats i que enguany les expectatives també són molt optimistes.

Els caps de setmana (dissabte i diumenge) també s’organitza un experiència gastronòmica amb una degustació del vermut ecològic Raimat ‘El Polvorí’ del celler més emblemàtic de les terres de Lleida. Un aperitiu vínic elaborat a partir de vi blanc aromatitzat amb espècies botàniques del Mediterrani. Aquest es combinarà amb Nous Calzada, formatge Els Tabollets, secallona de Cal Patenis i bastonets de l’obrador Rústic. Aquesta activitat es durà a terme en els horaris d’11.30 hores i 13.00 hores, entre el 8 i el 23 de març.

També destaca DOGA, una activitat que segons ha explicat Lídia Miralles, servirà per compartir moments de relax amb el gos, i els jocs d’olfacte i detecció amb gos, que tindran lloc al jaciment de Genó (8 i 15 de març, a les 10.00 hores i en horari de tarda).

Laia Balcells ha fet èmfasi en els tasts a cegues, amb degustació de cinc vins del celler Raimat, al pavelló poliesportiu (8 i 22 de març, a les 16.00 hores), o el maridatge de vins amb sabors d’Aitona a la posta de sol (15 de març, a les 16.30 hores).

De la seva banda, Rosa Pujol —que ha fet un repàs de totes el activitats programades— ha destacat l’experiència prèmium ‘Un somni en rosa’, que combina l’estada entre fruiters quan el sol s’amaga amb la degustació de cava i productes de km 0 (divendres i dissabtes del 7 al 22 de març).

L’organització també ha previst una trobada d’intercanvi de xapes, el dia 16 de març, entre les 9.00 hores i les 13.00 hores, i una caragolada, prevista per al dia  23 de març, a partir de les 12.00 hores.

Aquesta programació se suma a la ‘Festassa del fruiturisme’, que se celebrarà el dia 1 de març, i la 13a Caminada popular que tindrà lloc el dia 9 de març, i que ja van ser presentades davant els mitjans de comunicació.

Juli Alegre ha reconegut que Aitona ha aconseguit crear un recurs turístic i natural de la floració, mentre que Adrià Ximeno ha volgut posar en valor la feina dels productors locals de proximitat que participen en aquesta campanya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una persona ferida per una explosió de gas en una cuina a Tarragona

Notícia següent

En marxa les actuacions per a la millora energètica del Palau d’Esports de la Seu

Notícies relacionades