A Lleida, un Estiu en viu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Central Frutícola Arilfruit ha estat, amb l’espectacle Okookan, l’escenari del punt de sortida de la programació Estiu en Viu que l’Ajuntament de Lleida proposa per als mesos de juny i juliol. Les notes de l’arpa de Berta Puigdemasa i la percussió de Jaume Piqué van ressonar entre els palets d’aquesta empresa, en un inici singular per a aquest cicle d’activitats estiuenques a Lleida.

En total, són una vintena de propostes de música, arts en viu i de carrer, la majoria de les quals són d’entrada gratuïta amb reserva prèvia. La plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella s’erigeix com a escenari principal, on hi haurà el gruix dels espectacles.

La programació inclou música de diferent tipologia i estils i la resta són espectacles d’arts escèniques de carrer i una proposta de Memòria Històrica. A més de la plaça de la Sardana, el Museu de l’Aigua, diferents centres cívics, l’Auditori Municipal Enric Granados, la Nau Central de la Seu Vella, l’IEI seran altres escenaris que acolliran programació de l’Estiu en Viu.

En aquesta programació també s’inclou el programa de l’OJC als barris, que són concerts que s’estan duent a terme als centres cívics de la ciutat.

Al juny ja s’ha pogut gaudir, entre altres, de les propostes We Bitches (comèdia stand up), la XVI Festa de la Música i la presentació del disc Amor i Ràbia d’Emília Rovira.

Al llarg del mes de juliol, entre altres cites, s’han programat un concert de música drone a la Seu Vella amb el col·lectiu Free’t, el XXIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, teatre i música de carrer amb Emoriô, El Jazz de Fredrik Carlquist Quintet, el baix Stefano Paratchi Quintet en la seva faceta de jazz-swing, Barcelona Big Blues amb Dani Nel·lo, Disneyband amb la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, arts escèniques amb el Not Talent de Judit Martín i un vespre a l’òpera amb Iolanda Dolcet i l’OJC.

A banda de les propostes pròpies de l’Estiu en Viu també s’incorporen moltes de les que han programat des de Turisme de Lleida així com totes les exposicions i mostres que hi ha als diferents equipaments museístics de la ciutat.

L’Estiu en Viu compta també amb la col·laboració del consorci del Turó de la Seu Vella i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La programació es pot consultar al següent enllaç: https://cultura.paeria.cat/estiu-en-viu-2021/estiu-en-viu-2021