La Llotja de Lleida ha acollit aquest matí la presentació de FormaOcupa, el Saló de la Formació i l’Ocupació de Lleida que enguany celebrarà la seva 17ena edició, el 21 de març al Palau de Congressos La Llotja, amb un total de 78 empreses que participaran en el certamen amb més de 100 ofertes laborals concretes.
El Saló de la Formació i l’Ocupació de Lleida s’adreça a totes les persones que necessiten decidir o reorientar el seu futur professional, millorar competències, trobar feina, impulsar la seva carrera professional o emprendre un negoci. Hi trobaràs tallers pràctics, contactes amb empreses, orientació acadèmica i ocupacional, oportunitats laborals, formació per a la millora professional i molt més.
Pilar Bosch, regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, ha presentat FormaOcupa dient que el saló, que enguany es farà en format presencial a La Llotja de Lleida, és un punt de trobada important per orientar el futur acadèmic i laboral dels joves i que en aquesta edició el saló comptarà amb 78 entitats i empreses.
Bosch ha recordat que els joves i adults interessats a optar a les ofertes laborals que es presenten al saló poden inscriure’s i demanar cita gratuïtament al web www.formaocupa.com.
Una fira que vol servir per a millorar la situació en la que es troba el mercat laboral a l’estat espanyol, tal com ha explicat el president de la Comissió de Formació de la Cambra de Comerç de Lleida, Antoni Giné, que ha explicat que “tenim una societat amb un atur que ronda el 12%, en els joves estaríem parlant una mica inferior al 30% i són dades que no desitgem”.
D’aquestes 78 empreses participants, una quarantena ho faran amb ofertes laborals, que se sumen a les d’organismes públics com el SOC, tal com ha apuntat el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, que ha dit que “aquesta quarantena d’empreses tenen introduïdes, avui en dia, més d’un centenar d’ofertes de feina, les quals hem d’afegir aquelles que dos serveis públics com l’Institut Municipal d’Ocupació, que presentarà les pròpies que tenen, i les que té el Servei d’Ocupació de Catalunya. Per tant, ens anirem amb una xifra d’ofertes de feina molt important i molt rellevant”.
Per part de Montse Casals, coordinadora territorial de FP del Departament d’Educació, ha asseverat que per al seu departament el certamen té dos objectius, ser un espai d’orientació acadèmica i professional, d’una banda, i ser un espai de trobada sectorial entre empreses del sectors professionals amb més demanda de mà d’obra i els estudiants titulats o els treballadors emprenedors que volen promocionar-se o fer canvis professionals, de l’altra.
Parlant del primer àmbit, Casals ha dit que aquesta tasca orientadora anirà adreçada a l’alumnat de la vegueria de Lleida que acaba de Secundària obligatòria, la Formació Professional de Grau Mitjà i el Batxillerat, i que ha de prendre una decisió en relació als seus estudis i la seva carrera professional futura, així com a les persones adultes que vulguin inserir-se o reinserir-se en el mercat laboral o reorientar o perfeccionar la seva carrera professional. La idea “és donar a conèixer les possibilitats que hi ha en el nou sistema integral de la a FP”.
El departament instal·larà 10 estands corresponents als sectors professionals, on estaran representats els 23 centres d’FP del territori, així com un punt d’orientació personal per donar informació i aclarir dubtes.
L’horari del Saló de la Formació i Ocupació serà de 9.30 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h.
El saló és organitzat per l’Institut Municipal d’Ocupació, l’Ajuntament de Lleida, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Fira de Lleida, i compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, CCOO, COELL, Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, PIMEC, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i UGT.