16 treballs candidats a l’XIV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

El guardó, convocat per la Paeria i el CPC-Demarcació de Lleida, reconeix treballs periodístics que fomenten polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

16 treballs opten al Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida en la seva catorzena edició. En concret són 6 en la categoria de premsa escrita, 2 en la de fotoperiodisme, 5 en la de mitjans digitals i 3 en la d’audiovisual.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi de Periodiste, Rafa Gimena, s’han reunit aquest dilluns al Casal de la Dona, per dur a terme l’acte d’obertura dels treballs candidats a la XIVa edició del guardó. També s’ha constituït el Jurat, que es reunirà durant la primera setmana de març.

Estarà presidit per la tinent d’alcalde Sandra Castro i format pel president del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), una periodista lleidatana designada pel CPC, una representant del Consell Municipal de les Dones, una periodista guardonada en alguna de les edicions anteriors del premi i la tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida. El nom de les persones que integraran aquest jurat es publicarà properament al web de la Regidoria de Feminismes.

Aquest premi, convocat conjuntament per l’Ajuntament de Lleida i el CPC-Demarcació de Lleida, té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits i és una actuació que s’emmarca en el Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida. El premi està obert a tots els treballs publicats durant l’any 2020 en els mitjans de comunicació locals i d’àmbit català i estatal amb presència a Lleida, que difonguin experiències per a la igualtat de gènere en les categories de premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals, i està dotat amb 1.500 € en cada categoria.

L’acte de lliurament de l’XIV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida es farà el 10 de març, al Saló de Sessions de la Paeria, en el marc dels actes en commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.