155 vehicles participen en la marxa de protesta de l’hostaleria de Lleida

El Patronat de turisme de la Diputació de Lleida i empresaris d'altres sectors donen suport a la protesta

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
155 vehicles participen en la marxa de protesta de l'hostaleria de Lleida. FEDERACIÓ DE HOSTELERÍA DE LLEIDA

Els empresaris de l’hostaleria de Lleida han participat aquest dimecres, amb 155 vehicles, en una marxa lenta per protestar contra el tancament dels establiments per frenar el contagi del coronavirus. L’ha convocada la Federació d’Hostaleria i s’hi han sumat altres sectors, els quals ha donat suport al Patronat de turisme de la Diputació de Lleida.

La Federació d’Hostaleria de Lleida ha expressat en un comunicat el seu “agraïment pel gran suport d’altres sectors en aquesta acció reivindicativa amb l’objectiu de posar en relleu el descontentament col·lectiu de l’empresariat lleidatà pel que fa a la gestió de la pandèmia”.

“Sectors tan diferents com l’agrari, el taxi, la cultura, el comerç o l’esport han acompanyat els hostalers que defensen la reobertura dels establiments amb garanties: bars i cafeteries, restaurants, hotels i oci nocturn”, assenyala l’entitat.

La Federació ha assegurat que pels hostalers “la lluita no s’aturarà i continuaran lluitant per buscar l’equilibri entre salut i activitat empresarial”.

La protesta, amb el lema ‘SOS economia de Lleida’, ha començat a la porta de la seu de la Federació d’Hostaleria, ha recorregut els principals carrers de la ciutat i l’han encapçalada el president del gremi a Lleida, Josep Castellarnau; el president de la patronal hostaleria d’Espanya, José Luis Yzuel, i el president de Pimec Lleida i de la Cambra de comerç de Lleida, Jaume Saltó.

El Patronat de turisme de la Diputació de Lleida ha mostrat el seu suport durant la celebració telemàtica del Consell d’Administració amb un manifest, que ha llegit la vicepresidenta, Rosa Pujol, en què ha assegurat que la institució és “plenament conscient dels efectes negatius i devastadors” que la crisi sanitària ha provocat en l’economia, en sectors com l’hostaleria”.