10 joves titulats s’incorporen a la Paeria per fer pràctiques durant 6 mesos

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha mantingut una trobada amb ells i elles per donar-los la benvinguda i intercanviar impressions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Deu joves titulats s’han incorporat a diferents departaments municipals de l’Ajuntament de Lleida on han iniciat un període de pràctiques de sis mesos en el marc de la convocatòria que realitza el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que permet la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del sistema de Garantia Juvenil a Catalunya i al qual la Paeria s’ha acollit novament.

Aquest dimarts el paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor de Joventut, Ignasi Amor, ha mantingut una trobada amb ells i elles per donar-los la benvinguda i intercanviar impressions.

Pueyo, que els ha encoratjat a treballar amb il·lusió i compromís en l’administració pública més propera a la ciutadania, ha posat de relleu, alhora, que és una oportunitat laboral real a persones joves que han acabat els seus estudis, però que no tenen experiència laboral o en tenen poca. D’aquesta manera, poden adquirir unes competències que li permeten augmentar la seva ocupabilitat de cara a trobar futures ocupacions.

Així mateix, l’alcalde ha destacat que també és una oportunitat perquè l’Ajuntament incorpori durant un temps persones joves que donen una visió fresca i nous punts de vista als projectes municipals.

A través de la línia de Subvencions Joves en Pràctiques convocada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida ha contractat 10 joves que durant 6 mesos prestaran serveis a diversos departaments municipals: Comerç, Consum i Promoció Econòmica:  grau en Dret, Àrea de Recursos Municipals, Hisenda i Salut: Grau en Dret, Comerç, Consum i Promoció Econòmica: grau en Dret i ADE,        Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Socials i Feminismes: grau en Periodisme i Comunicació Audiovisual, Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Socials i Feminismes: CFGS Administració i Finances, Alcaldia: grau en Comunicació Audiovisual, Joventut: grau en Comunicació i Periodisme Audiovisual, Recursos Humans: grau en Psicologia, Benestar Social: dos CFGS Integració social.

Garantia Juvenil

Els joves contractats són menors de 29 anys, demandants d’ocupació i inscrits al programa Garantia Juvenil.

Els joves beneficiaris d’aquest programa poden optar a diversos programes gestionats per administracions, entitats i centres de formació privats. Concretament, des de l’Ajuntament de Lleida i a través de l’IMO, es gestionen diversos programes en el marc de la Garantia Juvenil com ara “Joves per la Ocupació” (per a joves sense estudis o amb estudis primaris), “Fem ocupació per a joves” (per a joves amb estudis obligatoris i postobligatoris) i “Obrim portes”(orientació per a joves universitaris)

L’acció de LleidaJove en l’àmbit laboral

LleidaJove desenvolupa, a més, diverses accions adreçades a la incorporació laboral de les persones Joves com:

– Programa Referents d’Ocupació. A través d’aquesta convocatòria del SOC, al departament de Joventut comptem amb dos professionals que realitzen orientació individual i grupal en la recerca de feina.

– Coworking La Casa de Fusta, on actualment hi treballen 14 persones emprenedores.

– Fem Coop. Programa coorganitzat amb Ponent Coopera consistent en la formació i l’ajut a la creació de Cooperatives.

– Crea2. Programa de formació per a l’elaboració i venda de productes artesans.