Lleida guanya pes en la governança alimentària: la Diputació assumirà la Secretaria del Consell Català de l’Alimentació

Jordi Verdú destaca que el pas “situa la demarcació al centre del model agroalimentari català” i reforça el lideratge del territori

26 de novembre de 2025 a les 21:57h

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha presidit aquest dimarts la reunió del Consell Català de l’Alimentació (CCA), en què s’ha oficialitzat que la institució lleidatana assumirà la coordinació de la Secretaria d’aquest òrgan estratègic en matèria agroalimentària.

Verdú ha qualificat el pas d’“oportunitat per enfortir el model agroalimentari de Lleida” i ha remarcat que suposa “situar la demarcació al centre de la governança alimentària del país”. Segons ha explicat, el reconeixement respon al pes productiu del territori i a la seva capacitat de lideratge, innovació i articulació sectorial.

Un òrgan clau per definir la política alimentària catalana

El Consell Català de l’Alimentació és l’espai de participació, debat i proposta que reuneix administracions, organitzacions agràries, indústria, distribució, consumidors i entitats vinculades al sector. Des de la Secretaria, la Diputació de Lleida coordinarà les reunions, els grups de treball i els processos participatius, i donarà suport tècnic en la redacció de diagnosi i propostes estratègiques.

Impuls a una política alimentària moderna i arrelada al territori

Verdú ha subratllat que l’encàrrec “reconeix Lleida com a referent alimentari” i permetrà aportar una visió territorial a la construcció d’una política alimentària catalana “moderna, responsable i arrelada”. Alhora, reforça el compromís amb el sector primari i agroalimentari, en línia amb projectes com la nova marca Gust de Lleida, el suport a les DO i IGP, i la col·laboració amb cooperatives, productors i agents econòmics del territori.