fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Lleida executa les primeres accions del Pla de Millora de l’Espai Públic

Avatar photo

Aquesta setmana finalitzarà la neteja i desbrossament d'un solar municipal de 5.000 m² darrere del CAP de La Bordeta i la millora del seu entorn

Abans que s’acabi el mes de febrer l’Ajuntament aprovarà el pla d’actuacions el Pla de Millora de l’Espai Públic per a l’any 2022. Aquest pla es va iniciar el passat mes d’octubre amb la realització de la fase de diagnosi que s’està fent a partir de sessions de treball en les 15 zones de la ciutat, en cadascuna de les quals s’ha constituït un grup impulsor del pla de millora. Fins a l’aprovació del pla d’actuacions s’aniran executant diverses accions de neteja intensiva en algunes zones de la ciutat.

Entre avui i demà finalitzaran els treballs de neteja i desbrossament del solar municipal ubicat al darrere del Centre d’Atenció Primària de La Bordeta, entre l’institut Maria Rúbies i la residència Plançó. Es tracta d’una finca de gairebé 5.000 m² on s’hi havia acumulat brossa i malesa. Els treballs han consistit en la neteja de l’espai i en el desbrossat manual i amb tractor. També s’ha fet el desbrossat del tram del carrer Galícia entre el carrer Reus i el carrer Palauet i d’una de les voreres del carrer Reus, per millorar aquest entorn.

A més, des del passat mes de desembre s’ha iniciat el procediment administratiu per requerir als propietaris de l’antic restaurant Cal Peret –situat a l’entrada de la ciutat per la carretera N-230– per tal que procedeixin a la neteja de l’espai interior i exterior d’aquest local, que acumula brutícia. La neteja de l’espai exterior ha d’estar feta abans del pròxim 20 de febrer. Si no és així, la durà a terme l’Ajuntament, repercutint-ne el cost a la propietat. Pel que fa a la neteja de les pintades a l’edifici, dels seus espais interiors i el tancament de la finca s’està pendent d’una resolució de desallotjament en un procediment judicial instat per la propietat de l’immoble.

Aquestes accions puntuals es sumen a una altra iniciativa adreçada específicament a fer front a l’incivisme, com són les actuacions d’agents de la Guàrdia Urbana sense uniformar per tal de detectar i sancionar aquelles conductes incíviques que embruten els carrers i repercuteixen negativament en la imatge de la ciutat.

Elaboració del Pla estratègic de civisme i convivència de Lleida

Paral·lelament a l’execució del Pla de Millora de l’Espai Públic, s’està elaborant el Pla estratègic de convivència i civisme de Lleida 2022-2025. El passat mes de desembre es va constituir el grup impulsor del Pla, amb la participació d’una quinzena de tècnics municipals i properament es farà una enquesta a la ciutadania sobre convivència i civisme.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un maltractador roba 367.000 euros en cosmètica al Vendrell

Notícia següent

El Tarter de Grandvalira acull un dispositiu d’emergències per preparar les finals de la Copa d’Europa

Notícies relacionades