Lleida serà la seu de la Copa del Rei i la Reina d’hoquei patins

La competició se celebrarà entre el 5 i el 8 de maig i comptarà amb la presència del Finques Prats Lleida

Lleida acollirà, del 5 al 8 de maig, de la 78a Copa del Rei i de la 16a Copa de la Reina d’Hoquei sobre Patins, que duran a la ciutat els millors equips masculins i femenins de la màxima categoria d’aquest esport.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb el president de la Real Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, ha presidit avui al Saló de Sessions de la Paeria el sorteig que ha determinat els diferents emparellaments de la competició, que tindrà lloc al pavelló municipal 11 de setembre.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha agraït la Federació “l’aposta de tornar a celebrar de manera conjunta la competició masculina i femenina -com ja es va fer a Reus (2018) i a La Corunya (2020). D’aquesta manera, paleseu la voluntat de promoure l’hoquei patins en aquestes dos modalitats amb plena igualtat”.

Pueyo ha volgut recordar en el marc de la prèvia de la celebració de la competició a Lleida com el Pavelló 11 de setembre va ser el punt de vacunació massiu de la ciutat durant molts mesos “i el Finques Prats Lleida va haver de fer un sacrifici important perquè va haver de canviar d’espai d’entrenaments i de partits”.

Per la seva banda, el president de la Federació, Carmelo Paniagua, ha agraït a Lleida la seva col·laboració per acollir de nou una competició d’hoquei de màxim nivell: “Lleida és una ciutat que sempre ha apostat pel patinatge, aquesta és una de les grans competicions d’hoquei patins, i cal destacar que per primera vegada hi competiran un equip masculí i femení de la mateixa comunitat”.

Han participat en la presentació el regidor d’Esports Ignasi Amor, que ha remarcat la trajectòria dels dos clubs lleidatans, el Finques Prats Hoquei Lleida “que aquest cap de setmana juga la seva quarta Final Four, i el Vilasana que està fent una temporada excel·lent” i ha recordat la reconeguda capacitat de la ciutat Lleida per acollir grans esdeveniments esportius que generen, a la vegada, turisme esportiu.

Han participat també en el sorteig la representant territorial del Consell Català de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravellat i Jordi Verdú, diputat de l’àrea d’Esports de la Diputació de Lleida.

També han assistit a l’acte del sorteig d’ambues competicions el president del Club Esportiu Lleida Llista Blava, el president del Club Patí Vilasana, Ramon Porta, el president de la Federació Catalana de Patinatge, Bienve Pardell Pel que fa a la representació institucional hi han assistit els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà, els regidors Ignasi Amor, Jackson Quiñonez, Xavi Palau i Maria Burrel, Joan Ramon Sangrà, alcalde de Vila-Sana, i el subdelegat del govern a Lleida, José Crespin.

Prèviament a l’acte oficial del sorteig, que s’ha retransmès en directe, s’ha signat el conveni de col·laboració entre la Paeria i la Real Federación Española de Patinaje per a l’organització de la 78a Copa del Rei d’Hoquei sobre patins i la 16a Copa de la Reina d’hoquei obre patins.

Lleida ja va acollir l’any la final de la Copa del Rei d’Hoquei Patins l’any 2014, que va guanyar el Moritz Vendrell davant del Barça.